Защо да изберете ортопедична възглавница?

Случва ли се все по-често да се събуждате с болки във врата и главата? Ако отговорът е да, тогава вероятно използвате грешен тип възглавница. Лошото позициониране по време на сън може да доведе до прекомерно натоварване върху врата и гръбначния стълб, което пък води до болка и дискомфорт. Използването на ортопедична възглавница обаче може да попречи на това да се случи и да се насладите на прекрасен сън.

  • Защо ви е необходима ортопедична възглавница?

Голяма част от живота си прекарваме в сън, така че изборът на подходящата възглавница е от съществено значение. Ако спите на неподходяща възглавница, се получава дискомфорт върху врата и гръбначния стълб, което в крайна сметка може да доведе до проблеми като дисбаланс, скованост, спазми и други. Тъй като традиционните възглавници са прекалено меки, за да предложат добра подкрепа, по-здравите ортопедични възглавници не само ви предлагат подкрепа, но и облекчават натиска и увеличават кръвообращението, за да спомогнат за спокоен сън. Правилно използваната ортопедична възглавница може да помогне за облекчаване на точките на натиск върху уязвимите зони на тялото, за да се намали значително болката и дискомфорта.

  • Видове ортопедична възглавница

Всеки човек има своите лични предпочитания, когато става въпрос за комфорт. Докато някои хора все още избират традиционен вид възглавница, други предпочитат опцията за ортопедична или мемори пяна. Всъщност по-голямата част от ортопедичните възглавници на пазара се правят именно с memory foam, заради нейните уникални свойства. Възглавниците от мемори пяна следват нежно извивките на врата ви и дори, когато шавате през нощта, пяната ще се адаптира към новата ви позиция, предлагайки ви комфорт и отлична поддръжка. Има няколко различни вида ортопедични възглавници на пазара във всички различни форми и размери. Важно е да изберете най-подходящия модел за вас, за да сте сигурни, че гръбначният стълб е правилно подравнен по време на сън, за да предотвратите нежелани болки. Ако възглавницата ви е твърде висока или пък твърда, тя няма да позволи на тялото ви да се отпусне напълно по време на сън. По същия начин възглавница, която е твърде ниска, ще създаде допълнително напрежение върху шията.Изберете ортопедична възглавница, ако наистина имате проблеми, болки и дискомфорт във врата и шията. Сънят ви определено ще се подобри, а болките ще намалеят. В on-line магазин Intershop.bg ще намерите разнообразие от модели ортопедични възглавници, подходящи за всеки вкус. Водещи марки, като матраци ТЕД, НАНИ, Paradise, iSleep, Magniflex работят съвместно с интернет магазина, за да достигнат техните продукти до всеки един потребител.