Какви видове бебешки колички има на пазара?

За всеки родител, детската количка е като божи дар, тъй като движението с тях е много по-лесно и удобно. Към днешна дата има стотици различни марки, предлагащи много видове бебешки колички, всяка от които осигурява определен набор от нужди и предпочитания. По-долу са изброени различните видове колички, заедно с техните плюсове и характеристики. Освен това ще намерите насоки и съвети за избор на подходяща количка според възрастта на вашето дете, бюджета, мястото, където живеете и други важни неща, с които да се съобразите.

Комбинирани бебешки колички
Едни от най-предпочитаните модели, тъй като може да се използват от ранна детска възраст до по-късен етап. Те са толкова популярни, тъй като при тях има два коша – летен и зимен, а в някои случаи и кош за количка. По този начин си осигурявате всичко необходимо без да обикаляте по магазините за различни продукти. Повечето от този вид колички разполагат с големи и здрави гуми, които пък ви позволяват лесното движение в градските улици. Добре е да гледате бебешката количка да е с хубави амортисьори, за да не усеща мъничето ви дупките, през които може да минете. Предимство при този вид колички е, че при повечето модели може да сменяте посоката на летния кош – то може да е насочен към вас (когато детето ви е по-малко или искате просто да си го гледате), или да го насочите да гледа по посока на движението, за да може мъничето ви да се наслаждава на света около него. Може да изберете количката и според вашият личен вкус или в зависимост какво детенце ще имате – момче или момиче. Производителите залагат на все по-интересни шарки и стилове, от които да избирате.

Летни колички
Те са изключително подходящи за вече по-пораснали деца, които обаче все още не може да вървят на дълги разстояния. Летните колички са направени предимно от здрави материали и са много лесни за маневриране. Те се сгъват много лесно и заемат доста малко пространство, ако не ви трябват към момента.

Колички за близнаци
Макар да е доста вълнуващо да имаш близнаци, трябва да се направят някои мерки и да се осигури място за настаняване за две бебета едновременно. Рамката и колелата на този вид колички са подсилени, за да осигурят необходимата подкрепа и стабилност при движение. Производителите изработват все по-красиви и компактни колички за близнаци, които да улеснят родителите максимално. При тях освен различни десени, има и различен начин на разположение на кошовете. Най-разпространени са моделите, на които кошовете са един до друг, но има и много други варианти – да сочат един срещу друго, да са един зад друг, а има вече и модели, които са един под друг. 

Има много видове детски колички на пазара днес, всеки от които осигурява уникален набор от нужди за малки деца, както и за техните родители. Най-добрите детски колички са тези, които  обещават комфорт и безопасност по всяко време. В on-line магазин Bebeland.net може да откриете много и различни видове бебешки колички, с които да осигурите всичко най-добро за детето ви.