Интериор на дневната – съществува ли съвършено оформен модел за дома ни?

Едва ли е новост тенденцията хол, трапезария и кухня да са в едно? Всъщност съвременните жилища поради компактност и липса на обем целенасочено се представят точно в този концепционален план. Характерно за този вид помещения е, че се оказват трудни за зониране, особено в случаите, в които наистина квадратурата на помещението е меко казано ограничена. И така днес ще помогнем на онези от вас да вземат правилно решение, когато се касае за интериор на дневната и обособяването ѝ като едно прекрасно и модерно местенце, подходящо за почивка, хранене и даже готвене.

Дневната е помещение с разнообразни функции, но една от най-важните за домакинството е именно холната част, в която членовете се събират за да споделят преживяното през деня. Дневна с холен кът може да се оформи без особено количество мебели и въпреки това да изглежда невероятно подредено, модерно и стилно. Интересен акцент, към съвременния интериор, който днес откриваме са фигуралните тапети с 3 D изображения. Такива могат да бъдат тухлички, камъни, кожа, дори пространствено изображение с поляна с цветя или друг планински мотив, а защо не и морски. Наистина напоследък тези детайли са предпочитани от потребителите, тъй като наистина се превръщат като място за бягство от реалността. Провокацията върху сетивата ни може да се окаже приоритет за релаксация, успокояване и невероятно стилно излъчване. Така, че сами виждате как един съвсем неангажиращ елемент от декорацията може да трансформира изцяло излъчването на интериора в дневната.

дневна интериор

Мебелите също не са за подценяване. А като една комбинация от ползвани зони дневната изисква да се помисли за това наистина да се предприеме едно елегантно и синхронизиращо аранжиране на детайлите, които не само да се отличават като части с различна приложимост, но същевременно с това да изразят и своето хармонично взаимодействие. Не е задължително всички мебели да следват една тенденция като цветове. Но пък за интериорните дизайнери е приоритетно дизайна им да е съобразен с техните линии и форми. Така ще има приемственост и плавно преминаване от едната към другата зона, което в крайна сметка наистина ще превърне дневната в едно спокойно и приятно местенце за отдих, хранене и приготвяне на храната.

Зоните трапезария и кухня, които са неизменна част от съвременната дневна също заслужават внимание. Разбира се, съвсем индивидуален е погледа, който можете да отправите към тази част на дневната като тук акцента е обема на площта, която трябва да се запълни и функционалността. Идеи за всекидневна с неочакван модерен и феноменален завършек ви очакват в Естило. Възползвайте се от тях и създайте дом, достоен за вас и близките ви хора.