Как да изберем най-хубавия дървен конструктор

Дървените играчки никога не са излизали от мода, те винаги са били предпочитани от различните поколения деца, от различни части на света. В днешно време един дървен конструктор ще бъде чудесен подарък, тъй като голяма част от родителите купувайки играчки от естествени материали си припомнят детството и се опитват да отдадат нужното на екологията. В няколко реда ще се опитаме да ви припомним предимствата на дървените играчки и защо следващия път когато ви трябва подарък за дете или избирате нещо за вашето да не пропускате щанда с тези великолепни находки.

Важни предимства на дървените играчки

Дървото е може би най естествения и природосъобразен материал за производство на различни артикули, а също така и на дървени конструктори. То притежава устойчив произход и е в пъти по-добро от пластмасовите еквиваленти. Материалът е напълно биоразградим и с възможност за лесно рециклиране. Производителите влагат особено отношение в изработването на продукти за деца и боите, които се използват в направата на различните артикули включително и дървените конструктори са свободни от токсични химикали. Никой родител не би отминал с лесна ръка и това, че дървените играчки в повечето случаи се произвеждат ръчно, а това в пъти завишава качеството в сравнение с всички останали на пазара. Дървените конструктори представляват пряката връзка на децата с природата. Повечето от тези играчки са и образователни, те учат малчуганите на различни умения включително логично мислене, математика, фината моторика се развива и не на последно място комуникацията с другите деца. Какво по-хубаво от това всяко малко дете да е в близък контакт с природата и в същото време да получава полезни знания за своето развитие. Понякога хората вярват, че това са луксозни артикули, които струват много пари, но ако си отпуснат малко време ще установят, че играчките са далеч по-икономични от всеки друг продукт, защото са здрави и устойчиви, почти не могат да бъдат счупени, а ако се повредят – то е просто лека драскотина и това не пречи да бъдат използвани от други деца по-нататък във времето.

 блокчета с букви и цифри

Дървен конструктор от каучуково дърво – 70 части с букви и цифри, Tooky toy:

  • Всички дървени блокчета са изработени от каучуково дърво;
  • 70 блокчета в цветни и естествени цветове;
  • Изписани са букви от английската азбука, цифри и математически знаци;
  • Стимулират творчеството и двигателните умения;
  • Комплекта се предлага в удобна кутия с капак и всички блокчета могат да бъдат изрядно подредени вътре.

С този интересен дървен конструктор, вашето дете ще се забавлява много и ще придобие различни умения. Той е направен по начин, който ще го учи също така и на подреденост и грижа към всяка вещ.