Забележителности, които да посетите при посещение в София

Страната ни е богата на архитектурни забележителности, природа и вълнуващи места, които е препоръчително всеки българин да посети. В повечето справочници, които играят ролята на пътеводител за туристи се споменава, че София е сред европейските столици, които се отличават с богата история, множество театри, галерии и всякакви други туристически забележителности, които се включват програмата за посещение. Не случайно това е града, в който се провеждат най-много семинари, спортни турнири, фестивали и всякакви други събития от световно ниво. Така, че ако ви престои да посетите по работа или за почивка столицата е добре да си направите списък със забележителности софия, които да посетите на всяка цена.

От къде да започнете

Когато човек посещава едно непознато място то е необходимо да се състави план за посещението и пълноценно оползотворяване на времето. А София е град, изпълнен със забележителности, които е хубаво да разгледате за да се обогатите и да можете да си създадете една реална представа за това какво представлява града и какви са основните принципи и желания на хората да имат желание да живеят, учат и работят в този милионен град.

забележителности

За да не губите време, посещавайки София е необходимо да се запознаете с основните забележителности, но за целта ще ви е нужна карта на града. Да, хартиените носители са добър вариант, но в технологично развития свят, в който живеем дигитализирането е обхванало дори чисто техническите информационни продукти като картите. Знаете ли, че можете да използвате „Карта София“, което представлява продукт позволяващ на гостите на града да получат възможност за пътуване в градската транспортна мрежа на града и да получат отстъпка от цената за водещите забележителности в столицата. Разбира се, картата е своеобразен източник на информация, която ще ви отведе до всяко кътче, което си заслужава да посетите по време на престоя си като:

  • Музеи;
  • Галерии;
  • Архитектурни сгради;
  • Спортни центрове;
  • Други забележителности за отдих, почивка и забавления.

След като вече имате в ръцете си продукта то имате шанса на много изгодна цена да посетите най-ярките забележителности  София, които ще оставят траен отпечатък у всеки турист.

Маршрути по интереси

Забележителностите, които можете да посетите в София имате шанса да класифицирате по интереси. Тъй като всеки турист се интересува от различни неща то е напълно естествено едни да са привлечени не от всичко, което влиза в списъка на туроператорите като задължителни места за посещение. Интерес представляват:

  • Историческите маршрути

Към тези маршрути са включени всякакви места, които са пряко свързани с появата на града, утвърждаването като столица, факти и обстоятелства, които превръщат София в икономически и културен център на страната;

  • Културни маршрути

Към тях са включени някои от емблематичните за страната ни музеи, библиотеки, театри, галерии, опери, зали за концерти и много други;

  • Зелени маршрути

Въпреки, че комерсиализацията в града е на много висок ниво жителите на столицата се стремят да се погрижат за природата и запазването на зелените площи, флората и фауната, които са типични за района. Към зеления маршрут се включват паркове, възможност за практикуване на алтернативни спортове, колоездене, конна езда и други. Акцента е към местата за отдих, които в зависимост от сезона на посещение предлагат атрактивни занимания и посещение за природни паркове;

  • Кулинарни маршрути

Не си бил в София, ако не си хапнал традиционната софийска баничка с боза. Има някои типични за региона храни, които всеки турист и посетител е добре да опита. Предвид това, че крада е космополитен можете да посетите различни като националност ресторанти и да се насладите на вкуса на различни видове кулинарии;

  • Забавления за възрастни и деца

Ако посещавате столицата с деца то не си мислете, че те ще скучаят, защото можете да посетите и много интересни места, които да привлекат вниманието на малчуганите – куклени театри, детски музеи, места за спорт и игри, зоопарк и други.