Как да почистим автомобила си идеално като професионалист

Не е задължително да влагате средства в професионалното почистване на вашия автомобил, ако може да свършите перфектно тази задача и сами. Времето започна да се затопля и това е добър повод да се погрижите за колата си и да я направите блестяща от чистота. Непременно трябва да сте уверени, че ползвате подходящите почистващи препарати и качествена автокозметика. За да откриете правилните средства, които ще ви помогнат в начинанието може да разгледате каталога на Autobella.bg. Погрижете се за чистотата на автомобила си и се насладете на комфортно шофиране и перфектно прекарано свободно време.

Какво представлява автокозметиката

Като цяло това е грижата за колата. За да се поддържа автомобилът не е нужно само да се сменят части, да се зарежда с гориво или да се измива в автомивка от време на време. Много хора си изграждат мнения за човека по това как той поддържа автомобила си. Автокозметиката се разделя на такава за интериор и такава за екстериор. Препаратите, които са за екстериора обикновено са по-силни и агресивни от тези за интериора. Автокозметиката може да бъде открита в различна форма и вид в зависимост от производителя – мокри кърпички, спрей, кремообразна паста и други. Решенията в този случай са много както и цените на различните продукти. В случай, че се затруднявате с намирането на подходяща автокозметика винаги може да се свържете с консултантите на Autobella.bg. Заедно лесно ще намерите оптималния вариант.

Как правилно да измием колата

Когато времето е по-топло, това ни предразполага да излезем навън, за да се погрижим за чистотата на превозното си средство. Днес ще ви предложим няколко съвета как да постигнете професионален резултат с точната автокозметика:

автокозметика

  • Стартирайте с пред измиване – отстранете мръсотията с препарат за предварително измиване, така няма да се надраска боята при последващите стъпки. Използването на подходящ препарат ще улесни всяко следващо измиване;
  • Поръчайте автошампоан – този продукт може да бъде разреден с вода в зависимост от степента на замърсяване. Пяната е богата и кремообразна и не съдържа фосфати. Благодарение на ваксиращото покритие автомобилът придобива невероятен блясък;
  • Почистете петната от асфалт и катран – тук ви предлагаме да използвате спрея Decabit. Напръскайте замърсяването, изчакайте малко и след това отстранете препарата с мека кърпа;
  • Обърнете внимание на гумите и джантите – ще намерите подходяща автокозметика за тези части в продуктовия каталог на онлайн магазина. Може да използвате полиращ спрей за гуми Pneubell. След третирането с подходящите препарати гумите и джантите ще бъдат като нови.

Специалистите предлагат след като завършите почистването и сте отделили необходимото време и на стъклата, да нанесете полимерен продукт, който ще осигури дълготрайна защита от различните атмосферни влияния.