Защо голям процент български домакинства избират отопление с камина на пелети

Когато сте поставени пред взимане на решение относно уреда, с който да отоплявате имота си то със сигурност ще предвидите всички онези казуси, които са свързани с използването, управлението и гарантирането на икономии. Електрическите уреди се считат за едни от най-благоприятните от гледна точка на чистота, но по отношение на ефективност и ниски разходи не биха могли да се сравнят с използването на камина на пелети. Пазара в момента предлага богат асортимент от алтернативи, от които можете да се възползвате що се отнася до модели камини, които използват като гориво пелети. Те са дизайнерски, автоматизирани и адаптивни решения, благодарение на които ще се наслаждавате на комфорт и уют през зимните месеци.

Защо да изберете пелетна камина

Мнозина свързват този тип уреди с ангажименти по отношение на чистота, поддържка и зареждане. Но не бива да поставяте под общ знаменател уредите на пелети  и тези на дърва. Камините, използващи биомаса са изключително функционални, поради това, че:

  • Напълно са автоматизирани т.е. с едно зареждане на бункера можете да отоплявате жилището си седмици наред без да се налага почистване и какъвто и да било контрол;
  • Екологични. Без миризма, без дим, без вредни емисии е възможността, от която можете да се възползвате с инвестирането в такъв уред;
  • Оптимални икономии. Пелетите са изключително калорично гориво и минимално количество от тях предоставят топлина, която е в състояние да топли големи площи;
  • Рентабилни. Ако трябва да направим сравнение между дървата и пелетите то практиката сочи, че потребителите на биомаса отчитат до три пъти по-малък разход, което е показателно, че камините от този тип са изключително рентабилни.

Не до тук се изчерпват предимствата на този тип отоплителни уреди. Със своята гъвкавост и иновативност с основание много домакинства са привлечени от идеята да използват такива, благодарение на които си гарантират отлични условия през зимните месеци.

Гаранция за употреба в дългосрочен план

пелети

И освен до тук изложеното няма как да пренебрегнем факта, че това са едни от най-надеждните и здрави уреди, на които можете да поверите домашния си комфорт. Водещи производители на такива камини са в състояние да ви осигурят десетилетия експлоатация без каквато и да е необходимост от ремонт или техническо обслужване.

Признанието, което получават тези отоплителни решения е напълно основателно, защото са:

  • Безопасни;
  • Здрави;
  • Надеждни;
  • Устойчиви на натоварване;
  • Гарантирано качествени.

Комбинацията от екологично гориво и надежден уред е решението, от което се нуждаете за да си осигурите отоплителна инсталация, която да ви служи години наред.