Предимства и недостатъци на бравите с код

Днес не  е необходимо да използвате няколко катинара, ключалки и какви ли не примитивни способи за да гарантирате неприкосновеност и защита на дома си. Интелигентните решения, на които можете да се доверите са от типа на смарт устройства, които дискретно гарантират абсолютна сигурност и безопасност от кражби. И ако до преди няколко години брава с код се използваше основно за общите части на комплекси от затворен тип то днес те са широко използвани и като заключващи устройства за частни домове. Какви са предимствата и недостатъците на бравите с код ще ви разкажем в днешната публикация.

Предимства

Отключването и заключването на вратата без да е нужен ключ все още не се приема като добра и оптимално сигурна алтернатива от традиционалистите. Според тях винаги има начин да се отключи дома с различни високотехнологични джаджи и всякакви разкодиращи устройства. Но всичко това е в сферата на вероятностите и имайки предвид развитието на сектора то очевидно е, че акцента ще бъде насочен към това да се намали до минимум риска от безпроблемно отваряне на брава с код.

Водещите предимства на този тип умни устройства е в това, че:

  • Разполагат с уникален код, който е много труден за разбиване;
  • Подходящи са за различни видове врати – вътрешни, входни, на складове и други помещения;
  • Няма нужда да носите връзка с ключове за да отключите входната си врата;
  • Вече няма да се налага да търсите и ровите в чантата си ключовете;
  • Дори риска от изгубен ключ вече не е от значение;
  • Само определен кръг от хора могат да имат достъп до кода и вие решавате кои да са те.

Ако сте отворени към новостите и търсите ефективен съвременен способ за заключване с гаранция за сигурност и надеждност то именно този тип устройства са много добра и препоръчвана от специалистите алтернатива.

Недостатъци

Без тях няма как да вземете решение дали отключването и заключването на вратата с такъв вид механизъм е удобен за вас вариант. Действително това е достатъчно модерна защита на имота ви, но въпреки това се наблюдават и някои недостатъци като:

  • При въвеждане на неправилна парола няколко пъти можете да блокирате бравата;
  • Ако изберете лесен за разгадаване код то това може да крие риск от разпознаване;
  • При прекъсване на захранването в случай, че са свързани с електрическата мрежа бравите не могат да функционират.

Направете анализ на предимствата и недостатъците на тези брави за да можете да установите дали този тип решения биха били удачни за вашия имот и до колко биха гарантирали сигурността ви.