Ново обзавеждане – Част 4. Ъгловия диван у дома!

Здравейте приятели,в тази последна статия от поредицата „ново обзавеждане“ ще засегнем темата за ролята на ъгловия диван в нашето ежедневие, неговата функционалност и предимства. Той не е единствено част от обзавеждането на самото жилище но и елемент от  неговата декорация. В доста случаи игловите дивани се използват за разделяне на зоните в помещението.
Предимства на ъгловите дивани и как биха могли да се използват в холния интериор.
Най – често дивана е разположен  в близост до стена,което е традиционно приложение в повечето домакинства. Най-големият плюс на ъгловия диван е че е съставен от две отделни части,който могат да бъдат разположени отделно една от друга,или да бъдат слепени заедно.Но нека обесним и останалите предимства на ъгловия диван във вашето ново обзавеждане:
1. Мястото за сядане е по – голямо и създава уют и усещане за профисонално обзавеждане.
2. Външният вид позволява, да бъде използват като интериорна  част.
3. Предлагат се в различнии много разбнооразни форми и десени.
4. Предлагат допълнително спално място.
5. Механизмите им са лесни за употреба и доста надеждни.
Механизми за  трансормация на ъгловите дивани биват следните видове:
Най – често използвания механизъм е Делфин и е смятан за един от трайните и  надеждни механизми.Лесната работа го прави предпочитан,недостатъка му е цената,която е висока.
Акордеон – това е популярен механизъм  за ъглови дивани с различна форма,чрез него се получава удобно легло. Ежедната му употреба  не е проблем.
Еврокнижка – един от най използваните варианти с цена която е приемлива. Широко разнообразие от модели и отново тук наблягаме на цената,която споменахме е разумна.
Пума – Здрав механизъм дори при всекидневна употреба .Удобен за спане.
И последен, но не на последно място е механзъм за ъглови дивани тип Мида.
Доста опростен механизъм,който е в ниския ценови клас.От там произлизат  слабата надеждност и ниската якост.Това прави механизма за ъгловия диван ненадежден и непредпочитан,когато се използва всеки ден.

Важни въпроси , на които трябва да си дадете отговор при избора са:

1.Ценовия диапазон,в които трябва да се вместите.

2.Тапицерията

3.Размерите

4.Материал от който е изработен матрака.

5.Най-важното : Каква функция изпълнява и колко често ще бъде използван.

Това са основните предимства и недостатъци , на ъгловите дъвани  с трансформиращ механизъм. Надяваме се да направите най-правилния избор за дома. Да внесете уют комфорт и функционалност в помещението .