Защо е важно какъв модел портманто ще изберем за коридора?

Всеки апартамент или къща има входно пространство, което понякога се нарича преддверие, друг път коридор или антре. Тази зона също трябва да бъде добре обзаведена с подходящи мебели. Тук предизвикателствата са много повече, отколкото в другите стаи, защото пространството е ограничено и трябва да бъдем максимално креативни. Хубаво е да се фокусираме върху функционалността на артикулите и това те да предлагат комплексно удобство. Може би най-предпочитано си остава любимото портманто. То предлага много разнообразни начини за използване и винаги ще има къде да подреждате връхните дрехи и обувките си. Разгледайте актуалните модели в каталога на магазин Bogdanmebel.com и направете обстановката в дома си още по-уютна.

Какво предлагат съвременните портманта?

Преди да пристъпите към покупката на нещо толкова важно за всеки член на семейството, трябва да я обмислите внимателно. Дизайнът и функционалностите на модерните портманта са много разнообразни, което дава шанс на всеки да намери правилното според личните си предпочитания. Помислете внимателно, какво точно ще съхранявате в него и от какво има нужда най-вече вашето семейство. От портмантото може да очаквате:

  • гардеробче с вградено огледало – невероятно удобна част от цялата конструкция. Благодарение на гардероба може да подреждате палтата и якетата си и те да бъдат скрити от външни погледи. Огледалото винаги е добро решение в коридора, тъй като ще има къде да се оглеждате и то ще увеличи размера на пространството чисто визуално;
  • закачалки – присъстват  допълнителни закачалки, на които всеки може да остави шал, шапка или друга връхна дреха, която използва в момента. Когато имате гости те също ще могат да използват именно тези закачалки;
  • шкаф за обувки – той би могъл да бъде с падащи вратички или с класически рафтове в зависимост от модела;
  • чекмедже – добре е да присъства в портмантото. В него ще прибирате различни дребни неща като ключове, портфейл, чадър, ръкавици и други;
  • място за сядане – някои от моделите разполагат с голям и удобен плот, на който да поставите чантата си или дори да седнете когато се преобувате.

Разгледайте различните дизайни и конфигурации, за да изберете подходящо за вашето жилище.

Как да изберем конкретен модел?

Вариантите са много разнообразни както споменахме, а това означава, че някой от тях изглеждат като една обща конструкция, включваща отделни части, а други са на модулен принцип. В първия вариант само трябва да измерите свободното пространство и да намерите портманто, което ще подхожда функционално и като размер.

Ако заложите на модулния принцип имате повече свобода в монтажа, защото отделните елементи могат да се инсталират в различни части от коридора. Тогава ще направите обстановката малко по-различна и оригинална, защото сами ще определите кое къде да сложите. Препоръчваме винаги да избирате артикул, който включва огледало, защото той е неразделна част от обзавеждането на коридора.

Помислете от колко голям гардероб се нуждаете и дали има достатъчно място. Чисто визуално е добре да вземете мебел, която отговаря на останалите вещи в помещението и създава интериор, който ви допада. Портмантото трябва да е достатъчно качествено изработено, за да гарантира стабилност и здравина достатъчно дълго.

Какви материали се използват за направата модерните портманта?

Производителите се стараят да отговорят на различните изисквания на потребителя, затова използват едни от най-добрите материали. Това гарантира здравина и качество на портмантото, както и неговата перфектна визия. Най-популярните в момента са:

  • МДФ и ПДЧ плоскости – перфектен заместител на дървесината и много харесвани от клиентите. Тези материали са здрави, изглеждат добре и са на достъпна цена. Лесно се поддържат чисти и не се повреждат от влага и замърсяване;
  • дърво – то продължава да бъде харесвано като един натурален здрав материал, който внася уют и създава приятна атмосфера;
  • екзотично дърво – не е толкова често срещано, защото цената му е прекалено висока. Такива артикули правят атмосферата луксозна и са признак на висока класа. Ако имате финансова възможност бихте могли да инвестирате в нещо подобно и да се отличите от останалите.

Интериорът на дома ви е изключително важен за гостоприемството и първото впечатление което ще направите, затова бъдете креативни и изберете най-доброто портманто.