Как качествената градинска маса ще промени облика на двора?

Хората, които имат късмета да живеят в къща с двор или пък да имат голяма и просторна тераса, биха могли да прекарват част от свободното си време на въздух. Това разбира се предполага да се снабдите с някои мебели за екстериор, които ще направят престоя ви още по-приятен и комфортен. Най-важните елементи за организиране на подобен уютен кът са модерните градински маси. Тази мебел ще ви позволи да се съберете с приятели и да сервирате различни храни и напитки, да се отпуснете с чаша кафе на припек в почивния си ден и още много други неща. Може да изберете подходящ модел, като разгледате предложенията на магазин Memo.bg.

Какви са предимствата да разполагаме с такава мебел?

Градинската маса със сигурност ще ви даде повод, за да прекарвате повече време на открито, а това е полезно за здравето на всеки човек. Поставяйки красива и практична мебел ще направите външното пространство привлекателно и ще му вдъхнете нов живот.

Времето, което ще прекарате навън винаги ще ви бъде приятно, тъй като ще се настаните комфортно и още от сутринта може да започнете деня си с чаша кафе на открито. Тази мебел е и повод да съберете приятели на приятна вечеря под звездите.

Как да изберем подходяща градинска маса?

Ако сте решили да оформите приятен външен кът, в който да разположите и сет за хранене, трябва да обърнете внимание на различни аспекти преди покупката. Външния вид на градинската маса също е означение, но все пак има и други подробности, които са важни и ще ви гарантират удобна експлоатация:

  • измерете свободното пространство – това е първото с което трябва да започнете, тъй като моделите са в различни размери. Не пренебрегвайте и свободното пространство, което трябва да има за столове. Тъй като тези артикули се използват и на тераси е препоръчително за тях те да бъдат по-малки като размер и с кръгла форма. Хубаво е за терасата да изберете модел, който е по-лек и може лесно да се мести;
  • градинската маса за двора трябва да е масивна – това е така, защото при неблагоприятни климатични условия, тя трябва да остане на мястото си. Също така при сбирки с приятели е добре да има повече пространство за сервиране;
  • обърнете внимание на материала за изработка – от него зависи колко стабилно ще бъде градинската маса. Начина по който е изработена отговаря и за нейния дизайн и стил, затова помислете внимателно. Днес най-популярни са пластмасовите, защото са практични и евтини, но също така има по луксозни от естествена дървесина, екзотични или пък от алуминий, ратан и други;
  • подходяща форма – изборът на форма зависи от свободното място, с което разполагате и от вашите лични предпочитания. Кръглите модели са по-предпочитани, ако ползвате зоната само за сервиране на напитки, но ако правите барбекюта е по-добре да заложите на голяма правоъгълна градинска маса.

Погледнете всички предложения в сайта на Memo.bg и направете правилния избор за вашия дом.

Какви екстри притежават модерните градински маси?

Артикулите не са толкова семпли, колкото бяха преди години, защото дизайнерите отделиха време, за да предложат нещо по-добро. Това е така, понеже потребителите все повече искат естетични мебели, които да използват в ежедневието. Градинските маси днес се отличават с разнообразен дизайн и допълнителни функционалности. Ако понякога правите големи партита ви препоръчваме артикулите с разтегателен плот, които са много удобни и ще ви позволят да сервирате повече храна и напитки.

В случай че предпочитате да пиете кафето си на терасата има много оригинални малки модели от ратан със стъклен плот. Те изглеждат кокетно и ще ви създадат перфектно настроение, за да прекарате малко време на открито. Онлайн могат да се намерят перфектни модели на много достъпни цени, а търговците често предлагат и допълнителни промоции.