Парфюмите Guerlain – уханна традиция на два века

Вече близо два века парфюмите Guerlain са символ на блясък, лукс и високо качество. Легендарната френска парфюмерийна къща е създадена през 1828 г. от Пиер – Франсоа Паскал Герлен. Основателят бързо превръща компанията си в една от най-успешните в ароматния бранш за онова време. Парфюмите Guerlain са предпочитани от няколко европейски кралски семейства.

За разработването на уханията Guerlain се използват най-висококачествените и редки съставки

Френската компания дори разполага със собствени плантации за ванилия и иланг-иланг. От Guerlain изпитват истинско благоговение към ароматни съкровища от различни части на света. В много от уханията им са вложени уд, сандалово дърво, жасмин, роза, ирис и др. редки и ценни съставки. Възхвалата си към красотата и магията на природата, от Guerlain изразяват най-силно с колекцията си Aqua Allegoria. Доказаният френски парфюмериен бранд залага и на иновативните си патентовани формули. Guerlain са новатори в използването на синтетични материали, а Jicky е първият парфюм, към който в далечната 1889 година е добавен синтетичен компонент – кумарин.

Guerlain е фамилна компания до 1994 година

Основателят на Guerlain – Пиер-Франсоа Паскал Герлен, е наследен от сина си Еме, който става главен парфюмерист на компанията. Именно той разработва първата “модерна” уханна композиция, в която е използвана и синтетична съставки, споменатият по-горе Jicky от 1889 година. На Еме Герлен се приписва и изобретяването на уханната пирамида в състава на парфюмите. Следващият творец от фамилията Guerlain е племенникът на Еме – Жак. Той създава някои от най-известните ухания на парфюмерийната къща, в това число L’Heure Bleue (1912), Mitsouko (1919) и шедьовърът Shalimar (1925), който е един от най-обичаните парфюми на всички времена.

Водещият бутик на Guerlain е на емблематичната парижка улица Шан’з Елизе

На номер 68 от световноизвестната улица в Париж, е разположен, както водещият бутик и основен офис на утвърдената френска компания, така и музей, посветен на легендарната история на Guerlain. След ремонт, той отново посреща посетители, решили да се запознаят отблизо с ключови моменти от 2-вековното съществуване на бранда. От Guerlain са посветили дори парфюм на емблематичната парижка улица Шан’з Елизе. Той е част от колекцията с легендарни аромати на бранда, създавани в продължение на повече от век от пет поколения парфюмеристи. Емблематичният флакон е проектиран от Реймон Герлен, а формата на обърнато сърце представлява истинско техническо постижение за онова време.

Парфюми Guerlain продължават да се разработват и до днес

След 1994 година брандът е придобит от  Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). Жан-Пол Герлен е последният представител на фамилията, ангажиран с компанията. Той участва в бизнеса до 2002 година, но и след това продължава да работи като консултант. От 2008 година официален вътрешен парфюмерист на Guerlain става Тиери Васер. Той е в основата на една от най-актуалните, луксозни колекции на ароматния бранд – Absolus d’Orient Collection.

Парфюмите Guerlain са белег за класа и стил за няколко поколения жени и мъже. Ароматите на френския бранд са вдъхновяващи и забележителни. С парфюм Guerlain със сигурност ще се откроите, както в ежедневието, така и при специални събития!