Откриване на течове – иновативни методи

Най-често столичани търсят да наемат водопроводчик тогава, когато се налага да бъде отстранен някакъв теч. От кранове, сифони, смесители, душове и т.нат. – традиционно се оказва, че във всяко пето домакинства възниква подобна авария и ето, че сме изправени пред предизвикателството, което да ни отведе до услуга, която да бъде проведена качествено и гарантирано. Течовете обаче не са еднотипни и освен онези, които виждате се установяват такива, които са някъде зад зидовете на жилището ви. Разбира се, че тръбите, по които тече водата са невидими т.е. скрити са зад стените, пода или таваните, които предполага, че да достигнете до тях са необходими по-екстремни действия от типа на къртене, отстраняване на част от облицовката и разрушения, свързани с не малко разходи. Има ли вариант точно тези разходи да бъдат пропуснати или пък сведени до минимум? Тайната на откриването на скрити течове без разрушение и къртене ще ви разкрием днес.

Как се открива теч

Споменахме, че има явни и скрити течове. Тези, които се виждат нямат нужда от каквото и да било откриване. Водопроводчика автоматично се заема с ремонта и отстраняването на повредата. Има обаче такива течове, които вероятно чувате, съмнявате се в наличието им, но нямате нужните доказателства за тях. Ако установите, че консумацията на вода на домакинството се повишава нетипично то ето, че проблема може да бъде точно поради това, че е възникнал скрит теч. Избиването на влажни петна както и мухъл също са потенциална предпоставка за такъв вид проблематични аварии. Как обаче да сте сигурни, че точно скрит теч има във вашия дом? Решението е наемане на експерти по откриване на течове София – vikhelp.com.

Добре въоръжени с нужната техника и апаратура от ВиК Хелп могат да се справят с всяка аварийна ситуация. Без къртене и без разрушения вече е напълно възможно аварии от такова естество да бъдат открити и така да се локализира точното им местоположение.

Защо откриването с апарати е приоритетно при такъв вид проблеми:

  • За да се сведе до минимум ползването на къртачна техника;
  • За бързо установяване на правилната локация на проблема;
  • За да се вземат адекватни и сигурни мерки за извършването на ремонта;
  • За да бъдат улеснени водопроводчиците спрямо установяваните на мащабите на скрития теч.

Апаратите за откриване на течове

течове

Vikhelp София използват разнообразни способи за установяване местоположението на такива аварии. Скритите течове са известни под това наименование поради факта, че не се виждат, защото са зад стените в жилищните или нежилищните сгради. За да се установи бързо и коректно мястото на аварията е важно да се вземат под внимание апаратите за диагностициране. ВиК Хелп предлагат на своите клиенти от София много прецизна диагностика с апаратура, която се избира съобразно естеството на сградата. Едни от най-надеждните са:

  • Термокамерите

Изключително ефективни апарати, които дават прецизна локация с до 98% точност. Така водопроводчиците могат да вземат максимално бързи мерки за да се справят с теча;

  • Ендоскопски камери

Също много често използван диагтностичен апарат, който обаче е по-ефективен за големи тръби и индустриални ВиК инсталации. Тук прецизността на установяване на аварията също  е невероятно точна;

  • Ултразвук

Това  е метод, който е добре познат още от края на миналия век. С помощна на вълни апарата улавя шумовете и така се фиксира мястото на аварията.

Има разбира се, и други способи, които се прилагат като вид апаратна диагностика. Но когато става въпрос за битови ремонти и установяване на такива до тук изброените са доказали своята ефективност. Vikhelp София са екип, на който можете да разчитате с цел установяване и прецизно откриване на теч, което от своя страна е определящо за качеството и бързината на отстраняването на водопроводната авария.