Колко ще ни струва инвестирането в котел на пелети

Едно от най-големите предимства, които отчитат специалистите от отоплителния бранш по отношение на пелетните котли е тяхната икономична експлоатация. Да си осигурите топлина за целия дом понякога се оказва доста трудно, но с изграждане на инсталация с локално парно, захранвано от котел на пелети е супер възможност за рентабилно и контролиращо разходите през зимните месеци. Днес ще ви запознаем с цените на тези котли както и някои техни важни качествени характеристики, които са с решаваща роля за вашия семеен финансов портфейл. А като наш пътеводител и изпълнител на желания за икономично отопление и ниски инвестиционни действия ще използваме популярния търговец на уреди Balkan Energy.

Пелетите – икономия, екологичност и уют

През последното десетилетие пелетите като гориво доста екстремно изместиха популярните дърва, въглища и брекети. Несъмнено подобряването на тенденциите в сектора и търсенето на все по-екологични решения доведе до налагане на тези горивни суровини като едни от ефективните на пазара. Но тъй като пелетите не са ефективни при печки на дърва и камини то това наложи да се създадат специални уреди, които да извлекат максимума от тях. Така на пазара се появяват разнообразни решения като печки, камини и котли на пелети, които се предлагат на разнообразни цени.

Изключително надеждни, безопасни за околната среда и удобни като варианти за отопление са всички уреди на пелети. Калоричността на суровината за осигуряване на топлина енергия от своя страна спомага за едно съвършено комбиниране на уред с горивен елемент, които да гарантират на домакинството рентабилност през зимните месеци. Приятна и постоянно подържана температура, чистота и уют – ето това е достатъчно мотивиращо за клиентите, които са склонни да инвестират в котли, камини и печки, захранвани от пелети.

За да бъдат наистина ефективни такъв вид отоплителни системи е важно да се отбележи избора на такъв уред, който да гарантира бърза възвращаемост и икономичност. За целта е редно да направите следното:

  • Задължително се консултирайте със специалист;
  • Определете реален бюджет, който можете да си позволите;
  • Изберете фирма, която да извърши инсталирането на реда и инсталацията.

Това са три основни стъпки, които биха ви позволили спокойно да посрещнете зимните дни, напълно подготвени с качествен уред, който да отговори на характеристиките на жилището ви.

Защо котел на пелети

От Balkan Energy  предлагат на своите клиенти достъпни за котел на пелети цени. Самия уред е изключително рентабилен като устройство, тъй като освен, че е с високо ниво на ефективност спрямо останалите подобни решения може да бъде закупен и на много изгодна цена.

пелетен котел

В зависимост от това за каква площ  е предназначен пелетниня котел цените варират между 2000 и 5000 лева. Комфорта като топлина и удобство, които предоставят тези отоплителни уреди се дължат на:

  • Ефективност на горивния процес;
  • Контролиране на разходването на пелети;
  • Автоматизиране на системата, което означава по-малко ангажименти за вас;
  • Възможност за седмично програмиране;
  • Намаляване на вредните емисии при изгаряне на пелетите;
  • Избор на ниво на мощност и т.нат.

Ако сте използвали до този момент печка на дърва с водна риза то имайте предвид, че с внедряването на котел на пелети ще усетите безспорните разлики не само по отношение на обслужването, но и спрямо цената на месечните разходи, на които ще отоплявате целия си дом. Супер икономични, ефективни и безопасни са тези котли на пелети, а днес от Balkan Energy предлагат и най-изгодни цени, на които можете да се сдобиете с тях.

Марките, които са селектирани като едни от препоръчаните, предлагащи изгодни цени за котли на пелети са EcoSpar, българския бранд BURNiT, Alfa Plam и други. Ако търсите най-доброто, което в момента се предлага на пазара то в онлайн магазина на Balkan Energy се предоставя възможността да поръчате онлайн.