Полезна информация за новите методи за откриване на скрити течове

Течовете и то онези, за които имаме подозрения, но не виждаме са сред основните причини да потърсим специалисти, които могат да се ангажират с тяхното откриване и отстраняване. На фона на това, че самата ВиК инсталация е сложна система от щрангове, фитинги, връзки и други елементи е немислимо с нашите елементарни технически познания да предприемем търсене на така наречения скрит теч. А и как ще го открием? С къртене? С разрушаване на плочките в банята? Това са примитивни способи, които почти не се прилагат от водопроводчиците. Днес технологиите са доста напреднали и могат да предоставят една много ефективна алтернатива, с която да се обследва технически едно помещение и да се установи точното място, където водата е излязла от тръбата. Именно за безразрушинтелните методи да откриване на скрити течове ще си говорим днес както и за екипите, които могат буквално за минута да ни спестят нерви, главоболия и тревоги.

Новите технологии в помощ на водопроводчиците

Когато споменем професията водопроводчик онова, което си представяме е специалист с тръбен ключ, клещи и всякакви други ВиК пособия, които могат да му помогнат в отстраняването на възникналата аварийна ситуация. Всъщност днес оборудването на водопроводчика съдържа далеч по – модерни уреди, които му помагат да се справи бързо  и лесно с работата:

 • Термокамери;
 • Ендоскопски камери;
 • Влагомери и много други.
ремонти

Всъщност това са малка част от онези важни технически пособия, които имат за цел да подобрят значително динамичната и трудоемка работа на водопроводните екипи. Все повече фирми инвестират в тези малки, но достатъчно функционални технически средства, тъй като по този начин не само улесняват собствената си работа, но и се оказва, че без разрушаване и излишна мръсотия пестят на клиентите си излишни разходи и ремонтни неволи.

В сайта на един от известните у нас водопроводни екипи можете да намерите интересна информация за това как действат изброените уреди за откриване на течове и с каква скорост реално вашия проблем може да бъде решен. Посетете https://vikhelp.com/otkrivane-otsraniavane-techove/ и се уверете в това, че днес наистина няма нужда да правите цялостен ремонт на банята за да бъде разрешен проблем със спукана тръба зад стена, под или таван.

Етапи, време и цена на услугата

Vikhelp е от фирмите, които разчита ежедневно на прецизността на термокамерите като един от достъпните и максимално ефективни способи за откриване на скрити течове. Бързото обследване на пространството, в което имате съмнение за възникнал теч може да локализира до милиметри местоположението на аварията. Това е от изключителна важност за водопроводчиците, тъй като реално на аза състоянието и сложността до достигане на проблема се изготвя план за провеждане на ремонтната дейност.

Етапи:

 • Посещение на адрес;
 • Оглед и обследване с термокамера или друг уред, който би дал точни  и конкретни резултати за мястото на аварията;
 • Вземане предвид обстоятелствата и спецификата на теча както и предприемане на действия за неговото отстраняване;
 • Изготвяне на оферта за цената на услугата – откриване и отстраняване на теч.

Време:

 • Зависи от квадратурата, която е необходимо да се обследва с техниката за откриване на теч;
 • Сложност за достигане до теча;
 • Необходими материали, труд и гаранции за качествено изпълнение.

Цената на услугата, която ВиК Хелп предлага на своите клиенти се дели на два основни етапа:

 • Цена за локализиране на теча в зависимост от квадратурата;
 • Цена за отстраняване на аварията.

Изключително достъпни и изгодни са цените на този вид ремонтни дейности, тъй като на практика самото установяване на местоположението на теча пести страшно много време и съответно средства. Вече не е необходимо да се кърти, събарят плочки и облицовки, а само с наличието на специализиран технически уред като термокамерата се намира с лекота възникналия теч и от там нататък екипа решава кой би бил максимално бързия и без излишни разрушения способ за отстраняването му. Изберете ВиК Хелп-бързо, лесно и чисто отстраняване на скрити течове.