Използването на мобилен телефон – предимства и недостатъци на новите технологии

Много хора не искат да си признаят, че са зависими от своите мобилни телефони. От средство за комуникация днес смартфоните се превърнаха в устройство, без което не тръгваме дори да отидем на пазар. За толкова много неща разчитаме на тях, че дори не осъзнаваме как постепенно се превръщаме в едно цяло. Както ползи така и вреди носят телефоните, но в интерес на истината повредил ли се апарата ни или пък появи ли се нов модел с много повече възможности то инстинктивно се отправяме към доверен магазин за телефони софия, от където да си набавим желания продукт. Робуваме ли на телефоните и защо експерти алармират, че тази зависимост може да се окаже причина прогресивното асоциално човешко поведение.

Удобството, което смартфоните ни осигуряват

Безспорно в този забързан и динамичен начин на живот, в който съществуваме е логично да бъдем впечатлени от това какво ни предлагат магазините за нови технологии. Връзката с Интернет и показателна за това да сме информирани на секундата, да имаме достъп до банковите си сметки, да наблюдаваме дома си през телефона докато сме на почивка както и да следим с приложение къде са намира детето ни.

Несъмнено това ни доставя:

  • Сигурност;
  • Осигурява ни безопасност;
  • Улеснява ни;
  • Позволява да действаме експедитивно при нужда от вземане на експедитивни решения.

Обяснимо е защо сме станали толкова зависими от своя мобилен телефон и когато сме поставени пред решение да го сменим търсим най-ново поколение устройство, което да закупим от магазин в София с утвърдена репутация.

Правят ли ни смартфоните „социални инвалиди“

мобилни телефони

Тома определение е леко стресиращо. Но предвид времето, през което живеем е напълно естествено да се нагодим към ситуацията и да се възползваме от нея. Факт е, че губим своята социалност и вместо да се срещнем с приятел и да му поднесем своите поздравления за неговия рожден ден използваме социалните мрежи за да изпратим електронна картичка.

Психолози алармират, че всяко едно следващо поколение ще бъде вси по асоциално и физическите начини за общуване ще бъдат ограничени до минимум докато в един момент напълно изчезнат. Това наистина води до деградация и поява на едно електронно поколение, което е лишено от човешкото общуване и използване на богат арсенал от думи.

За да бъдем в крак с времето, но и да не се превръщаме в роби на своите телефони съвета на специалистите е да не отказвате от това удоволствие, но да го използвате разумно и отговорно. Не ставайте зависими от новите си смартфони и по-често ги използвайте за да се чувате и виждате със своите близки и приятели.