Ново обзавеждане – Част 2. Как да изберем мека мебел?

Меката мебел заема основно място в интериора на дома, точно поради тази причина решихме нашата втора част по темата ново обзавеждане да е с фокус любимата ни мека мебел.

Чрез нея ние показваме индивидуалността си. Поради тази причина в избора  на меката мебел се отделя голямо внимание и сериозност.Тя се използва дълго във времето (минимум 5 години), поради тази причина трябва да бъде комфортна, удобна, здрава и надеждна. Като клиенти всички ние трябва да бъдем много добре и подробно информирани относно меката мебел, за да може да направим възможно най-правилен избор.

След ремонт на вашето жилище искате да  декорирате по нов и различен начин с нова комфортна, качествена и удобна мека мебел. Избора е голям и труден за ново обзавеждане, поради всичкото това предлагане в големия брой физически и онлайн магазини, разглеждате различни каталози на белязвате желаниете от вас модели мека мебел, плащате поръчаните продукти и това е края. Но за съжаление в действителност, не е точно така.Нека започнем от големия асортимент, различните форми, размери и цветове. Това голямо предлагане и разнообразие, дори пренасищане води до объркване на крайния потребител. Поради тази причина първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да изясните напълно ясно и точно своите предпочитания и това какво конкретно ще търсите. Каква функционалност трябва да притежава да е издържана цветово изобщо всичко което е приоритетно за самите вас.Няма верен отговор, които да е универсален на това как да намерим своята правилна. Няма как да се дадат еднозначни препоръки за избора на мека мебел и заради факта, че всеки един казус е различен, едно семейство гледа домашен любимец, друго има малко дете, трето има член в семейството който е алергичен към нещо определено. По никакъв начин не може да се дадат едни единствени и уникални насоки за този избор, всичко е индивидуално.

Въпреки това вярваме, че ще сме полезни в направата на избор за качествена, съвременна, мека мебел за вашето ново обзавеждане на вашият скъп дом.

Нека започнем от тапицерията.

Тя е най-скъпата, а и първото което виждаме във вашето ново обзавеждане.

Тапицерия се предлага от естествена, изкуствена кожа, но най-разпространена е дамаската.

Втория показател е пълнежът,на него се дължи формата на самата мебел, неговото качество е от собено значение.

На трето място сме поставили конструкцията. Тук отново е от съществено значение материала от който е изработена. Най-качествените са от твърд материал като бук, дъб и бреза, по евтините варианти обикновено са от боров материал.

От какъвто и материал да са произведени самите мебели, най-важното е да бъде изсушен понеже със напредване на времето ще се чува неприятно скърцане.

Последно, но не на последно място сме отредили на механизмите. Важно е да се определи колко често ще се използва.Най-важното е конструкцията му да бъде метална изцяло и да работи лесно и безшумно.

Това е всичко от нас, пожелаваме Ви успех и вярваме че изборът ще бъде правилен.