Защо да изберем съвременните луни за вграждане

За всеки от нас е важно какъв вид осветление ще избере за жилището си. Подходящата светлина винаги ще направи дома уютен и комфортен, за да се чувстваме добре когато се приберем. Луни за вграждане може да откриете лесно и бързо онлайн в сайта на Atg.bg. Те са един от най-добрите варианти които може да изберете, понеже съвременното LED осветление все повече навлиза в ежедневието ни. Има потребители, които бъркат моделите за външен монтаж и тези за вграждане. Затова днес ще ви дадем малко информация, която смятаме, че ще ви помогне при избора.

С какво се характеризират луните за вграждане и къде можем да ги използваме

В същността си те представляват вид LED осветление, което може да бъде използвано като основно, акцентно или допълващо във вашия дом. Те са малки осветителни тела със светодиод, които  напомнят луна. Оттук идва и тяхното название. Какво е важно да знаем за луните за вграждане:

луни

  • Конструкцията им е по-малка от тези за външен монтаж – могат да бъдат инсталирани посредством алуминиев корпус;
  • Поставят се в окачени тавани или гипсокартон – това ви дава възможност да скриете кабелите за тях;
  • Намират приложение на различни места – предпочитани са за домовете, но също така могат да се срещнат в офиси, административни сгради и други;
  • Правят обстановката красива и семпла – ако сте почитатели на съвременния интериорен дизайн, то луните за вграждане ще ви допаднат със своя естетичен външен вид.

Този вид осветителни тела ще ви донесат много ползи, ако решите да ги използвате в кухненската зона, където имате нужда от достатъчно добро осветление, както и в банята, защото не създават неприятни отблясъци и правят интериора елегантен. Лесно ще поръчате луни за вграждане от каталога на онлайн магазин Atg.bg.

Как да изберете луни за вграждане за банята

За тази зона от жилището трябва да потърсите влагозащитени модели, които няма да се повредят в банята. Те се различават от класическите по определената защита от проникване на влага която имат. Предлагаме ви няколко препоръки относно избора на подобно осветление:

  • Изберете светодиоден модел – той е енергоспестяващ и по-дълготраен от стандартните с нажежаема жичка;
  • Степента на защита трябва да бъде поне IP55. Ако намерите вариант за по-висока вземете него;
  • Поръчайте качествен продукт от доказана марка – евтините, видове изгарят много бързо и мога да ви създадат редица главоболия.

Заложете на пластмасови или стъклени като материал за изработка, тъй като металните при наличието на повече влага могат да започнат да корозират. Ако монтирате подобен вид осветителни тела ще направите банята си красива и стилна.