Защо да наемем професионалсти по пране на матраци?

Българина като цяло обича да се грижи за своя домашен уют и здравословна среда. Ако приятелка ви сподели, че през почивните дни ще почиства основно дома, ще пере килима или матраците това не би било изненада за никой от нас. Всъщност чистия дом осигурява една благоприятна и повече от здравословна среда за живот, която наистина не бива да подценяваме. Ето ни и причина да се замислим как по-бързо да се справим с тези ангажименти и дейности без това да отнема време и твърде много пари. През 21 век всяка една домакиня използва професионални почистващи фирми като опция, с която се справя по-трудоемките неща като например пране на матраци. Колкото и да сме грижовни към мястото ни за сън и редовно да сменяме спалното бельо, да изтупваме матрака и още редица други подобни домашни работи то няма как да сме на 100% сигурни, че акари и микроорганизми няма да се превърнат в причинители на алергични реакции.

пране на матрак

Прането на матраци се препоръчва от професионалисти поне два пъти годишно. Въпреки полаганите грижи е напълно естествено матрака да започне да пожълтява или пък да придобива неприятна миризма от изпотяването на тялото ни. Затова е важно периодично да се използват услугите на професионални фирми за пране на матраци, които с правилната техника  и препарати ще превърнат матрака ни в нов.

Самата услуга и изключително достъпна и ето защо да не се натоварвате самите вие с ангажименти, които не само ще отнемат повече време от планираното, но и наистина няма да се радваме на качествен резултат. И още една причина имате за да се доверите на професионални перачи на матраци, а именно това, че не само се изпира, но също така и се подсушава. И ето, че не  е нужно да чакате с дни матрака да изсъхне, а още същата вечер можете да спите на него, напълно освежен, ароматизиран и блестящ.

Прането на матраци е идентично с това на меката мебел. При посещението на професионалния екип се извършва анализ на матрака и се предприемат най-адекватните стъпки за неговото пране. Ако има упорити петна те се натриват с по-агресивни препарати, и се разтъркват добре с четка. След това се пристъпва към същинското пране, което се прави с професионална машина. Изпирането е под високо налягане което цели да се разтворят всякакви мръсотии и да се елиминират акарите, които трайно са се настанили в матрака ви. Освен пране едновременно с това машината изсмуква влагата и разтворената в нея нечистотия като по този начин остава напълно чист и безупречен вашия матрак.

При необходимост прането може да се повтори с оглед на това да се направи напълно ефективно и качествено почистване на матрака. имайте предвид, че в зависимост от това какъв е матрака – еднолицев или двулицев, както и какъв е неговия размер то и цената на услугата е в различни параметри. Но независимо от това колко ще платим за пране на матраци то това не е някаква крупна сума, но пък е инвестиция в нашето здраве. Професионалните фирми използват специални препарати, които наистина са изключително качествени и надеждни, безопасни както за самите материи така и за здравето на хората, които ще спят на матрака.

Независимо от това колко време сте ползвали своя матрак е добре да предприемете пране в най-скоро време, тъй като така ще си гарантирате здравословна и сигурна среда за сън и почивка. И още нещо- не губете ценно време в търкане, пране, подсушаване. Просто наемете професионалисти, които бързичко ще върнат блясъка на вашия матрак и всяка друга мека мебел, която се нуждае от качествено почистване и пране. Качество на супер цена – потърсете професионалистите от Мистър Клийн и се насладете на невероятното усещане за уют и свежест в дома.