Бързи кредити: Полезна информация и няколко полезни съвета.


Първо нека се запознаем с това какво точно представлява така наречения вид заем. Кредит – това представлява даване на парични и финансови средства (активи). Тези активи могат да бъдат както реални така и витруални. Страната която дава заема се нарича кредитор, а тази която получава заема се нарича кредитополучател, който при неспазване на подписания договор с кредитора се превръща в длъжник или още наречен некоректен длъжник. Даването на заем често е срещу определена лихва, която се дължи за периода по връщане на главницата от заема.

В нашето забързано ежедневие идеята за бърз кредит добива все по – голяма популярност сред гражданите, нуждаещи се от така на речените „бързи пари„.Бранша е непознат за повечето потребители и поради тази причина разбиранията им за предимствата и ползите, както и за вредите и недостаъците на бързите кредити са непонятни за широката аудитория от ползватели на този тип услига.
Още от името става ясно, защо са така наречни  тези бързи  кредити –  парите са при вас само за броени минути! Лесно  и безпроблемно подаване на заявления, разглеждане и усвояване на средствата се лучва излючително  експедитивно.
Имате възможност за кандидатстване  от смартфона си, лаптоп или таблет . Времето за разглеждане и удобрение на вашите документи е  не повече от двадесет минути.
Този тип услуги са средства за набавяне на необходимите  пари при  наистина спешна  и неотложна ситуация.
Процедурите по удобрение са много по улеснени в сравнение с отпускането на кредит от банкова институция.
Не се налага да попълвате никавки допълнтелни документи .Самият въпросник при попълване онлайн е съставен от няколко кратки стъпки.
Не на последно място се взима и факта че за  тези  институции  са от значение доходите ви, от които не сте осигурени.
Много чести са твърденията че кредитите  тип „бързи„  са в ущърб на потребителя и правят сами него роб на своя бъз кредит.
Вярно е,  лихвата е по-висока от тази на банковия кредит, но тя съответства на бързината и лекотата на отпускане на самия него. Именно този факт при нужда от пари е допринесъл  за запитванията на хора искащи такива „бързи пари„.
А относно „заробването„ което е толкова плашещо за хората, преди да  взимате кредит било то от банкова институция, замислете се дали имате възможността да го изплатите.  Една от най-големите и често срещани заблуди е тази, че всеки би могъл да си позволи бърз кредит! До скоро така наречените бързи заеми  се отпускаха масово, без да се разглеждат кредитна история и доходи. Но ситуацията се промени.
След като е подадено заявлението за бърз заем, от отдела  на кредитната фирма правят проверка в НОИ и ЦКР . Кредитът би могъл да бъде отказан при лоша кредитна история или при положение че по – голяма част от дохода който е деклариран е неосигурителна. При това положение заявителя няма как да получи удобрение.

бързите кредити – неотметна част от 20ти век


Финансовите компании, са на ясно че не е задължително да имате нужда от голяма сума пари, също така и че хората имат нужда от пари за най –различни цели. Поради това причината за кондистатстване не е от абсолютно никакво значение. Тази причина е важна за вас самите и тези които ви отпускат бърз кредит са напълно наясно. Това е бърз заем, които вие можете да изплатите – сами избирате своя план за погасяване. Имате възжмоността да изберете размера на вноската и периода за който да изпратите дължимата сума.Вие сами избирате това което ви е най-удобно за да осигурите едно безпроблемо, спокойно, сигурно и удобно връщане. Както по –горе спомеахме документация почити няма, кандидатстването се осъществява единствено с лична карта. Това е чудесно решение, когато се нуждаете от парични средства моментално. Този тип бързи кредити определят, обслужват и подкрепят нуждите и интересите на обикновенния данъкоплатец.
Бюджетът ни изцяло зависи от нас самите .От напите приходи и разходи.Ако месечния бюджет се планира и следва, то човек е готов и уверен да се обвърже със бърз заем, а това е именно парична помощ. Откривате ли себе си в това?? Ако е така, то за вас бързия кредит  не би бил тежест или обвързване с неприятни последици, точно обратното помощ и подкрепа в момента на безизходица и безпаричие. Има моменти когато Ви е необходима дребна сума  – с която имате нужда да покриете изникнало непредвидено плащане или ремонт на автомобила или дори да отидете на почивка за няколко дни. В този момент вие знаете, че можете да се възползвате.
Да разгледаме и ситуацията когато се изтегли бърз  заем повторно.

Много често, когато човек е изпозлвал такъв тип кредити, отново се връща след време за повторен бърз кредит. Причините а да го направи, са посочвани често пъти. В конкретната ситуация най-важно е клиента кандидаства повторно, доволен, спокоен от облслужаването при първия си бърз заем.
Бъдете сигурни,че ако първия път когато се връщали бърз кредит и  било трудно и тежко, то е много малко вероятно, дори нищожно да пожелаете да изтеглите втори такъв.
Потребителите на такъв ти бързи  заеми са доволни от отношението на този тип фирми.
Преди да подпишете договора, прочетете и помислете дали условията ви удовлетворяват. Законът в тази ситуация Ви предпазва преди да сложите своя подпис  за сключване на договор. Когато има проблем в създалата се ситуация, законът дава  точка на която да се опрете.Забързаното ежедневие е изнедадващо, но когато човек е информиран относно правата си би могъл да сведе до минимум вероятността за грешка.

Вие като потребител имате следните права :
Получавате информация онтосно договора по бързия кредит, под форма която е разбираема за Вас.
Имате право да погасите своя бърз кредит преди датата посочена в сключения договор.
Имате и право да се окажете от сключение между вас и дадената институция договор в рамките на четиринадесет дневен срок, който се отчита от подписването на договора.
Преди да попишете договора проучвайте, сравнявайте цени, лихви и оферти много внимателно, преди да подписвате каквото и да било!
Представяме правата, които ползвате като гражданин на държава членка на Европейския Съюз.
1. Винаги имате право да търсите помощ от страната в която сте гражданин.
2.Стоки и услуги, закупени онлайн, могат да бъдат върнати в срок от две седмици.
3.Абсолютно винаги искайте информация за това което плащате.
4.Имате право да си възвърнете платената сума за услуга или покупка, чрез процедурата за Европейски искове.
5.Услугите и стоките които се различватат или са дефектни, се връщат за ремонт( ако позволява) или се заменят напълно безплатно.

И последен съвет, но не на последно място  планирайте, опростявайте, наслаждавайте се на моментите, разпределяйте своите разходи и правете добро.