Има ли причини следващата ни почивка да е в Италия?

Ако обичате да пътешествате и сте се насочили към вашата поредна дестинация, ви съветваме този път да останете в Европа и да посетите една уникална и интересна страна. Туроператорите в момента ще ви предложат почивки в Италия – оферти, на които трудно ще откажете. Не случайно има интерес към културата и историята на Италия, понеже всяко кътче там е изпълнено с изключителни преживявания и ви гарантира перфектен престой по време на почивката. Рядко ще откриете дестинация, която предлага възможността да се насладите на невероятни планини, езера, плажове, туристически забележителности, прекрасна кухня и още много.

Защо да посрещнем Нова година в Италия?

Почти всички хора отдават голямо значение на това, къде ще празнуват идването на новата година. Моментът е специален, тъй като хората са ориентирани към положителни емоции, искат да бъдат в най-добрата компания и на най-доброто място, за да имат късмет през следващата година. Това е причината и да се търсят интересни дестинации в чужбина, защото така се комбинира почивката с тържеството за Нова година. Ще откриете прекрасни оферти за Италия в туроператорските агенции и това никак не е случайно.

Страната е европейска, климатът е приятен, спазват си традициите свързани с това време на годината и ще разгледате множество исторически обекти. Едни от най-предпочитаните оферти са за Рим, където за няколко дни може да се запознаете с историята на града. Ще видите най-известните площади, фонтана „Треви“, ще посетите Ватикана, базиликата „Свети Петър“ и други. Смяната на обстановката със сигурност ще ви се отрази добре и това е повод не само да се забавлявате на празничната вечеря, но също така да съберете много нови емоции и спомени.

Кои места си заслужава да се

 видят?

Италия се слави като романтична и невероятно красива страна. Тук няма значение дали сте в голям исторически център като Рим или в някое по-малко и китно населено място, за да се чувствате приятно и да прекарате перфектно почивката си. Различните региони предлагат и различни забавления и емоции, затова днес от Travelessence.eu ще ви помогнат да изберете мястото за вашата следваща почивка:

италия
  • Сицилия – най-големият остров в Средиземно море ще ви предложи прекрасни и незабравими емоции. Тук ще се насладите на красивите плажове, историческите градчета, невероятната природа, както и палитрата от вкусни специалитети. На почит в Сицилия са рибата и морските дарове, които бихте могли да похапвате в малки и китни ресторантчета. Тук ще видите още вулканът Етна, както и запазен гръцки амфитеатър. Столицата е град Палермо, наситен с множество исторически паметници на културата, които да разгледате;
  • Тоскана – туристическите фирми представят много оферти, свързани с посещение на региона. Тоскана е прекрасно райско кътче, което включва множество малки градчета. Природата се отличава със своята красота и величие. Наблизо са Флоренция, Ливорно, Пиза, където ще се насладите на невероятния чар на тези исторически градове;
  • Пулия – регионът се намира в Южна Италия и предлага невероятна романтика и спокойствие. Насладете се на дълги и приятни разходки сред природата на вкусните домашно приготвени ястия и на хубавия климат;
  • Венеция – градът е изграден във водата и я обсипан с множество канали. Символ на романтиката и на гондолите, на които може да се повозят във всеки момент;
  • Милано – градът на модата. Тук бихте могли да пазарувате, да разгледате исторически забележителности, както и да отидете на опера.

Това са малка част от офертите за почивки в Италия. Подарете си това приключение, независимо през коя част от годината имате възможност да пътувате.

Сами ли да организираме почивката или да пътуваме с туроператор?

Напоследък много хора сами планират екскурзиите си и се ангажира с това да намерят квартира или хотел, да поръчат самолетни билети на изгодна цена и да преценят кои туристически обекти да видят. Ако не ви се занимава с всички тези организационни дейности, е по-добре да се доверите на туроператорска фирма.

Тази услуга ви дава много по-голямо спокойствие и комфорт по време на почивката в Италия, защото винаги ще имате на среща екскурзовод, който да ви запознава с интересни факти, към когото да се обърнете във всеки един момент. Компаниите имат изградена партньорска мрежа от хотели, които са проверени и ще ви оставят добро впечатление. Целият престой е планиран професионално. Знаете предварително точно как ще протече той. Преди отпътуването имате шанс да заплатите допълнителните екскурзии и така да имате една наистина пълноценна почивка.

Защо да се отдадем на шопинг по време на почивката в Италия?

Страната е символ на модата и не случайно, защото тук са едни от най-големите и известни марки в света. Дизайнерските тоалети са навсякъде около вас и ще забележите, че и италианците много държат на естетиката и добрата визия. Не пропускайте шанса да се отдадете на шопинг, когато се намирате в Италия, защото дрехите купени от тук ще са актуални още много дълго време. Качеството на изработка и материалите също са на ниво, а това е от значение за хората, които държат на високата класа. По време на почивката в Италия можете да си купите още различни качествени кожени изделия като чанти, портфейли, обувки и други.