Защо българина предпочита да използва мушама или покривка за маса?

Трапезните маси са изключително натоварени мебели, които има защо да се амортизират особено, ако се храните върху тях без да ги защитите с покривка или мушама. Всъщност като споменахме тези два аксесоара се сетихме, че наистина е добре преди всичко да помислите кой от вариантите би бил по-практичен и удобен спрямо вашите интереси и желания. Определено в голяма част от българските семейства използването на мушама се оказва приоритетно. Причините за това се конкретизират с факта, че става въпрос за такива продукти, които са изключително качествени, здрави и удобни за ежедневието. Повечето предложения за мушами от MOVI.BG се характеризират с това, че разполагат с много тънък слой текстилна материя под винила, което на практика предотвратява надрасквания и плъзгане на изделието по масата.

Основни ползи от покриването на масата с мушама

Приоритетно от употребата на мушама за масата в трапезарията е това, че тя може да подсигури ефективна защита на плота най-вече от:

 • Мазни петна;
 • Надраскане;
 • Разлети напитки;
 • При рисуване с боички и други.

Определено удобството, което осигуряват тези кухненски аксесоари са много и именно поради факта, че е достатъчно използването на попивателна кърпа или домакинска хартия за да се почисти мушамата и тя отново да е в готовност да предостави отлични условия за използването на трапезното кътче.

Разбира се, че можете да покриете масата с покривка, но някои от продуктите на пазара са доста деликатни и се амортизират по-бързо от очакването. Изискват специална температура на пране и не са толкова ефективни средства за защита както мушамите.

Определено използването на ефективно средство, с което да подсигурите оптимална защита за оформлението на една прекрасна и функционална зона за хранене идва да покаже, че на разположение имате такива опции, които не бива да се пренебрегват. Що се отнася до това да инвестирате в правилния продукт то ще споделим и кои са опорните точки, от които да стартирате търсенето си.

Определящи приоритети при подбора на мушами

Изключително богат е асортимента от продукти, които се предлагат в каталога на MOVI.BG. Въпросът е в това на кои принципи и критерии да се фокусирате за да сте сигурни, че ще инвестирате в правилния и сигурен вариант. Има значение дали ще покривате масата с покривка или мушама. Що се отнася до покривките то при избирането на размер имайте предвид, че задължително трябва да се предвиди поне 40 см допълнително за да може текстила да пада елегантно.

Но при мушамите не е задължителен този акцент, тъй като имайте предвид, че се касае за изделие, което е по-тежко и това дава възможност на клиента да изберете такива размери, които са точни с тези на плота. Основните акценти, които да вземете под внимание при покупката на мушама за трапезната маса са свързани с:

 • Форма на масата;
 • Размер на плота;
 • Плътност на материала;
 • Клас негоримост и издръжливост на топлина;
 • Устойчивост на влага;
 • Начини на почистване;
 • Десен;
 • Цена на линеен или квадратен метър и други.

Интересни варианти в категорията на онлайн магазина ще откриете. Въпрос на личен избор е да се възползвате от онези продукти, които са изключително практични, удобни и функционални. Разнообразието от възможности са наистина впечатляващи и именно на тях можете да разчитате за създаване на иновативно и практично оборудвана зона за хранене.

Заслужават ли внимание покривките?

покривка

Ако държите трапезарията да е оборудвана по-елегантно и стилно то онлайн магазин МОВИ ще ви предложи изключително ефектни и прекрасни модели покривки. Както вече споделихме има известни разлики по отношение на избирането на покривка или мушама. Ако всъщност държите на естетичния акцент, който да ви подсигури прекрасно, удобно и функционално оборудване наистина не бива да правите компромис относно решението си за качествена и елегантно оформена трапезна зона.

Със сигурност заслужават внимание покривките, тъй като те придават уникалност и уют в атмосферата. Има защо да се разглеждат като елемент, който е задължителен при отбелязване на различни празници, при които се използват специални десени и материи, които да предадат тържественост на събитието, заради което семейството се събира.

Когато ви предстои да закупите нова покривка то ето и въпросите, които биха ви ориентирали по отношение на крайното ви решение:

 • Колко официален е повода, за който искате да изберете нова покривка;
 • Какъв е подходящия размер;
 • Какъв тип текстил е подходящ – памук, лен, синтетика и други;
 • Десен и цвят – бяла, цветна, с тематични празнични мотиви;
 • За кръгла, квадратна или правоъгълна маса;
 • Цена, която можете да си позволите да заплатите за нов аксесоар и други.

Определено представите идеи в онлайн магазин МОВИ са достатъчно интересни и модерни. На практика тук имате на разположение съществен избор от продукти и правилния анализ и този, който би ви позволил с един клик да вземете правилното решение. Онлайн лесно ще се ориентирате, а освен това можете да правите бързи анализи по отношение на това кой продукт би осигурил най-добри условия за ефективно и надеждно оформление на трапезното пространство.