Интериорен дизайн на детска стая – съвети и идеи

Всички се възхищаваме на начина, по който децата играят, учат, обичат и порастват! Това е светът, към който искаме да се върнем. Какво по-хубаво от това да пресъздадем този свят в рамките на пространствата, където те прекарват живота си?

При интериорен дизайн на детска стая, опитният професионалист си задава въпросите: Дали наистина влагам достатъчно мисъл и въображение в създаването на стая, в която децата да живеят, да растат и да я обичат? Дали всичко избрано ще отива на личното им пространство? 

Нека разсъждаваме над тези важни фактори и да се запознаем с 5 съвета за най-добър интериорен дизайн на детска стая споделени от дизайнера на Моми Студио

Дали ще се забавляват?

Добавянето на забавление към пространството изисква снабдяване и планиране на подходящите мебели и елементи. Курс за интериорен дизайн на детска стая може да Ви помогне за овладяване на този процес.

Всички знаем как едно детско лице сияе при вида на забавни предмети. При интериорен дизайн на детска стая, би било чудесно да има илюзорни предмети като блестящи звезди например. Те могат да бъдат пресъздадени чрез поставяне на покритие с изрязани звездички върху осветително тяло. Осветяването на флуоресцентни творби по стените пък може да накара децата да се изумят и да се радват.

Поставянето на сладки анимационни герои или животни по стените като тема, ще направи тяхната стая много симпатична.

 Уютно ли е?

Леглото е изключително важна част от интериорния дизайн на детска стая. В идеалния случай то може да бъде поставено в положение, което не отнема много място в помещението. Матракът трябва да е достатъчно пухкав, за да се наслаждава детето на скачането по леглото и спането! Спалното бельо може да бъде със закачлив десен, с любими анимационни герои. 

Подходящи ли са цветовете?

Цветовете влияят на децата точно толкова, колкото и на възрастните. За да се създаде жизнерадостен интериорен дизайн на детска стая, важно е да го нарисувате в ярки тонове. Нюансите на оранжевото могат да вдъхнат доверие и да ги направят по-приятелски настроени. Меките жълти цветове могат да ги направят весели и фокусирани. По-светлите нюанси на зелено могат да засилят радостта на детето и да го свържат с природата. И разбира се, синьото може да ги отпусне, да ги държи спокойни и дори да доведе до намаляване на тяхната агресивност!

 Обичат ли да учат?

Ученето трябва да е забавно за децата. Така че защо да не добавите анимирани букви и цифри в интериорния дизайн на детската стая? И определено трябва да им осигурите техни собствени шкафове и бюро, които да ги подтикват към любознателност.

Искат ли новости?

Разбира се, децата биха искали да променят постоянно стаите си. Така че би било умно да направите динамичен интериорен дизайн на детска стая. Изберете предмети и мебели, които могат да се трансформират и персонализират по тяхно желание.

Умението за проектиране на интериорен дизайн на детска стая е въпрос на връзка с психиката на децата. Стаята може да изиграе важна роля в техния растеж, затова е важно тя да бъде проектирана по начин, който е едновременно практичен и забавен.