Два ефективни дерматологични метода за лечение на кожни образования

Някои кожни заболявания могат да бъдат изключително упорити. Раните, които при неправилно лечение се образуват стават доста болезнени и са съпроводени с кървене. Необходимо е да се предприемат бързи и ефективни мерки, с които определено ще имате на разположение възможността за бързо възстановяване и разбира се, връщане на доброто ви самочувствие, защото в дерматологията са познати доста кожни образования, които изглеждат отблъскващо и дори стресиращо. От какво се нуждаете? Очевидно е, че имате крещяща необходимост от услугите на опитен лекар дерматолог, който да извърши преглед, да установи причините за проблемите ви и да назначи съответното правилно лечение. А днес ще се изненадате какви успешни новаторски и безболезнени подходи се прилагат с оглед на бързо и ефективно възстановяване.

Криотерапия – модерно лечение с удивителни резултати

Замразяването на рани и лечение на дерматологични проблеми с течен азот е изключително популярно. Като един от водещите методи, които се използват от лекари дерматолози криотерапията се оказва, че имат широк обхват на приложение. Много интересни факти можете да прочетете на сайта на клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас тук https://www.dermamirabel.com/uslugi/dermatologia/krioterapiya/. Прави впечатление, че дори кожни проблеми, с които се опитвате да се справите от години могат да намерят окончателно решение без това да води до дискомфорт или пък необходимост от период на възстановяване.

Криотерапията е метод, който повлиява изключително благоприятно кожни заболявания като:

кожни проблеми
 • Разширени съдове;
 • Розацея;
 • Себорея;
 • Херпеси;
 • Гъбички по ноктите;
 • Брадавици;
 • Базалиоми;
 • Хемангиоми и още редица други кожни образования.

Всяко едно от изброените заболявания е свързано не само неприятно усещане за болка, дискомфорт и сърбеж, но също така е причина за ниско самочувствие. Съвременната медицина разчита на криотерапията като един от ефективните способи за умъртвяване на болните клетки и регенериране на кожата. Студа оказва положително въздействие и успява да оздрави тъканта. Възстановяването е бързо, а кожата успява да използва възможността да се възстанови под влиянието на студа, който спомага за нейното подхранване и стимулиране за образуването на колаген и еластан. Ето ви причина криотерапията днес са прилага и като анти ейдж терапия, която има видимо подмладяващ ефект върху отпускана и с бръчки кожа. Използва се за извършването на криотерапия въглена киселина и течен азот, като процедурата се провежда в контролирана стерилна среда под ръководството на дерматолог. Учени установяват, че освен изброените видове кожни проблеми криотерапията е невероятно ефективна и при оплешивяване.

Дерматохирургия – лазерна терапия при кожни лезии

Терапиите, които ще откриете в колекцията от услуги в клиника Мирабел Бургас са разнообразни и то не случайно. След като ви запознахме с ефективността на криотерапията сега ще ви срещнем с лазерен метод, успешно повлияващ различни видове кожни лезии. Вероятно сте чували за дерматохирургия Бургас, но не сте наясно какво точно представлява.

Всъщност това е апаратна интервенция, с чиято помощ се отстраняват доброкачествени лезии. Предвид това, че се използва специализиран СО2 лазер е важно да уточним, че преди да се подложите на такъв вид лечение е необходимо да бъде извършен обстоен анализ на кожния проблем. Дерматолозите от Мирабел извършват преглед в кабинета в Бургас за да бъде установено дали лезиите са доброкачествени или злокачествени. При злокачествени образовани не се прилага дерматогирургия, тъй като има опасност от възпаления, които провокират разпространение и разширение на проблемната зона.

Доброкачествените лезии, които се повлияват успешно от третиране с дерматохиругичен метод с помощна на СО2 лазер са:

 • Папиломи;
 • Кератоза;
 • Фибриоми;
 • Милиуми и други като още веднъж уточняваме, че е приложима терапията само за доказано доброкачествени лезии.

Основните предимства на дерматохирургията е, че не е съпроводено с белези. Обикновено такива се появяват след хирургична намеса. В клиника Мирабел Бургас екип от опитни експерти ще предложат най-правилното професионално решение за вашите кожни проблеми.