Когато е важно каква цена можем да платим за трапезна маса…

Как бихте определили характерните особености, на които да отговори една трапезна маса? Да бъде стабилна, защото е доста неприятно докато се храните масата да се клати. Да бъде достатъчно голяма, а не при сервиране на четири порционни чинии да не остава място за друго дори за мелничката за подправки. Да е красива и да се вписва в интериора. Ето няколко кратки насоки за това на какво да наблегнете при покупката на трапезна маса. Някои от вас вероятно биха попитали за цената. Да, тя също е важен елемент и точно на нея ще обърнем внимание сега.

Колко да изхарчим за трапезна маса

Краткия отговор на тази въпрос би бил – колкото можем да си позволим. Има обаче някои наистина съществени моменти, които са неразривно свързани определянето на едни или други за трапезна маса цени. Вероятно при преглед на вариантите, които се предлагат на пазара установявате, че едни са доста евтини, а други скъпи. На какво се дължи това? Има ли връзка с качеството на трапезната маса?

трапезна маса

Причините, поради които цените за трапезни маси се различават се дължат главно на:

  • Размерите на масата;
  • Формата на трапезната маса;
  • Разтегателна ли е или не;
  • От какъв основен материал е изработена;
  • Комбинативна ли е или статична с възможност за ползване само в конкретен кът.

Тези конкретни точки са неразривно свързани с това да бъде цената на една маса висока или пък ниска.

Другото съмнение, което вероятно също ви интересува е дали трапезната маса би се оказала качествена или пък ниската ѝ цена показва, че има нещо нередно. Тенденциите на пазара за мебели се насочват към това да доставят на клиентите максимално удобство и удовлетворение, но не за сметка на качеството, а на цената. Ако искате по-евтина маса, но държите на нейното качество то няма да изберете такава с прекалено дързък дизайн, по-голяма и изработена от луксозни материали. Ясно е, че ще изберете такъв модел, който е семпъл, изискан и на добра цена.