Основни витамини и минерали полезни за здравето на зъбите и костите

Здравословния начин на живот е приоритет на всеки разумен човек. Грижата за това с какво се храни семейството както и ползването на различни природни хранителни добавки са в основата на това винаги де се търси имуностимулиращ ефект. Голям ефект от ползването на витамини и минерали оказва влияние също така и върху укрепването на костите и зъбите, което е още един мотив да не пропускате да се възползвате от благоприятното въздействие върху организма. Днес ще ви срещнем с най-важните естествени средства, които имат силно укрепващо средство към общото състояние и здраве на тялото ни, подпомагат редица функции и процеси, а освен това пряко въздействат върху костите и зъбите – поддържат ги здрави и силни.

Витамини и минерали за по-здрави кости и зъби

Костната система е опората, конструкцията, от която човешкия организъм се нуждае за да съществува. Здравите и силни кости са в основата на това да можем да се движим свободно, да спортуваме, да правим всякакви елементарни неща от своето ежедневие и бит. Със сигурност сте наясно кои храни влияят благоприятно на здравината на костите и зъбите, но знаете ли, че имате днес възможност да си набавяте дефицитните и под формата на хранителни добавки с изцяло натурален произход. В онлайн магазин BenePura се предлагат висококачествени добавки за здрави кости и зъби, които подпомагат укрепването и растежа.

Ползите от витамините и минералите са безспорни. предстои да ви срещнем с онези от тях, които са пряко свързани с подобряването на костната структура и здравината на зъбите, тъй като е много важно да се положат нужните грижи в случвай, че забелязвате поява на кариеси, болки в ставите и костите, наследствено сте предразположение към някои видове заболявания на опорно-двигателната система.

зрави зъби

Освен правилно хранене костната система се нуждае от правилно поддържане със следите добавки:

  • Витамин D

Известен е като слънчевия витамин и витамин на растежа. Неговата роля е изключително решаваща за това да окаже благоприятно въздействие върху здравето на венците, зъбите, костната система. Това е витамин, който е водещ за укрепването на имунната система. ролята на витамин D е в това да абсорбира калция, който е съществен за здравината на емайла на зъбите. Липсата на калции води до появата на кариеси, парадонтит и други орални заболявания. Решаващ е приема на витамин D през зимните месеци, тъй като тогава човешкия организъм е податлив на вирусни инфекции, а имуностимулиращата сила на слънчевия витамин е естествения щит против простудата и грипа. При недостиг на витамин D са възможни още косопад, сънливост, умора, липса на сили и енергия.

  • Витамини В

Ролята на тези витамини за общото физическо укрепване  е решаваща. Те са толкова важни, че се включват в добавки, които се препоръчват за укрепването на костите и зъбите. Намалява се риска от заболявания като остеопороза, артрит, ставни проблеми и други;

  • Витамини С и А

Двата витамина са изключително популярни. Тяхната роля е свързана със здравето на очите, подобряване на имунитета, грижа за мускулите, костите, ставите и зъбите. Често се включват в състава на комплексните хранителни добавки, които се препоръчват при лечение на различни проблеми и заболявания с опорно-двигателната система и някои дентални проблеми;

  • Калций

Минерала за здрави кости и зъби. Дори децата знаят колко важно е да хапват повече млечни продукти, тъй като са богати на калций. Ползите, които минерала предоставя на костите и зъбите наистина са огромни, така че не го подценявайте. Костната система е изкрадена именно от минерала и дефицита на калций може да доведе до сериозни последици за здравината на костите и зъбите;

  • Калий

Силата на този минерал е в това да не позволява производството на определени вещества, които могат да повлияят на разграждането на костите. Това е важен минерал, който има силно укрепващо въздействие върху поддържащата структура на зъбите и челюстта, което го прави особено решаващ за денталното здраве и това на костната система.