Високи ли са цените на битовите бойлери

Представяте ли си ежедневните ангажименти без наличието на течаща топла вода. Пълен абсурд, нали! Не само, че ще бъде трудно да си измиете лицето с ледена вода, но да не говорим за това, че е невъзможно да си напълните топла вана или пък да си вземете душ. Топлата е вода е необходимост и нейното набавяне се осигурява по два намина – чрез доставчик на топла вода от ТЕЦ или с помощта на бойлер. По-масов вариант в случая са бойлерите, тъй като те могат да ползват различни източници за захранване – електроенергия, газ, твърдо гориво, пелети, соларни панели и т.нат. Въпросът обаче е колко ще ни струва нов битов бойлер и как да изберем подходящия.

Цената на бойлера – фактори, от които зависи

За да придобием определен уред, който да ни осигури топла вода има неща, които са свързани с намирането на ниски и изгодни за бойлери цени. По принцип ценовите категории при тези уреди наистина са доста разнообразни и определено е необходимо да сме наясно с натоварването на уреда и това какви са очакванията от неговото експлоатиране. Избирането на такъв важен уред за дома е добре да се прави като вид инвестиция, тъй като не са малко клиентите, които търсят качествено и дълголетно решение за битовите си нужди.

Комбиниран бойлер

Ето от какво зависи каква е пазарната цена, на която можете да купите бойлер:

  • Дали е електрически или комбиниран

Моделите, които могат да ползват различни видове енергийни източници и са комбинирани са по-скъпи от стандартните електрически бойлери;

  • Какъв е обема му

Стандартните 80 литрови бойлери са най-евтини, а тези с по-голям обем логично се предлагат на по-висока цена;

  • Начин на монтаж

Битовите бойлери могат да бъдат с подов, хоризонтален стенен или вертикален монтаж и таванен. В зависимост от възможностите на помещението,  което ще ги инсталирате можете да си изберете съответния модел.

Цените на бойлерите са пряко свързани с тези показатели, така че сами преценете на кой модел да заложите.