Удобствата, които носи термопомпата за вашия имот

В темата, която сме ви подготвили днес ще ви запознаем с ефективността от използването на термопомпи за отопление. Не, няма да ви отнемаме кой знае колко време, защото ви гарантираме, че ще бъде интересно и на един дъх ще прочете статията, която е посветена на най-разумния и икономичен начин за отопляване и охлаждане на жилищни площи. А гаранция за максимален комфорт и ефективност, ниски сметки и феноменални икономии осигуряват термопомпи от Balkan Energy – онлайн магазин, който се грижи за вашата 100 % -ова удовлетвореност.

Термопомпите – защо са най-добри решения

Осъзнавайки, че сметките които плащаме за електричество са баснословно високи е напълно естествено да потърсим много по-евтин и рентабилен начин за постигане на приятна температура и поддържане на постоянен микроклимат у дома ни. Ниските сметки и реалните икономии, които са в готовност да ни предоставят термопомпите са в основата на това днес да проявим лична отговорност към подбора на уред, който оптимално да ни гарантира комфорт и топлина.

Balkan Energy представя на вниманието на своите клиенти три вида термопомпи, които са в основата на използвани възобновяеми енергийни източници:

 • Аеротермални

Използват топлината от околния въздух;

 • Хидротермални

Източник на топлина са подпочвени води или близки водоеми;

 • Геотермални

Използват топлината от земните недра.

Природните ресурси могат а бъдат оползотворени така, че да си гарантираме с правилния уред не само икономично, но и напълно екологично отопление. Именно поради това термопомпите се приемат като едни от най-високоефективните уреди, които не освобождават при работата си вредни въглеродни емисии.

Решение за всеки дом – това гарантират от Balkan Energy, тъй като термопомпите са едни от най-адаптивните и лесни за монтаж уреди, които използват възобновяеми енергийни източници, които са най-адекватни спрямо спецификата на имота ви. Сред най-често прилаганите са аеротермалните именно с възможността им да бъдат инсталирани както в многоетажни така и нискоетажни жилищни сгради.

Кое ги прави толкова икономични?

Въпрос, чиито отговори търсят потенциалните купувачи на термопомпи. Знаете ли, че енергийната ефективност при термопомпите се изчислява в СОР. Това на практика означава, че консумираната 1 kW електрическа енергия произвежда 4 kW топлинна енергия. А тази енергия реално е пренесената от въздуха, водата или почвата. Колкото по висок е коефициента СОР т толкова по-икономична и енергийно ефективна е термопомпата.

Още от предимствата на термопомпите

Предложените от Balkan Energy термопомпи са едни от най-утвърдените на пазара. Това, което първо забелязват клиентите е, че уреда приличащ на обикновен климатик е 4-5 пъти по-скъп. Отказахте ли се? А не бива, защото именно термопомпите независимо от по-висока си първоначална инвестиция ще ви осигурят много повече ефективност и ниски сметки за електричество в дългосрочен план.

Инверторна термопомпа

Ползите са решаващи и гарантиращи:

 • Оптимален комфорт;
 • Ниски разходи;
 • Възможност за различни режими на работа – отопление и охлаждане;
 • Опция за производство и на топла вода за битови нужди;
 • Лесен и удобен контрол;
 • Възможност за използване на налична инсталация от подово отопление или радиатори като средство за равномерен топлопренос на топлинната енергия;
 • Никакъв ангажимент относно почистване и поддръжка на уреда;
 • Много по-добро качество на въздуха;
 • Напълно безопасно както за електрическата инсталация така и за здравето на обитателите на имота;
 • Възможност за гъвкав монтаж – на балкон, на веранда, на земята;
 • Бърза възвръщаемост на инвестицията.

Покупката на термопомпа, с която да замените до момента използваните електрически енергоемки уреди е напълно основателно решение. Като всеки друго отопляващ източник и термопомпите се отличават със своите особености и характеристики. Когато избирате е добре да се възползвате от консултацията на екипа на Balkan Energy, тъй като така ще можете да ес възползвате от най-добрия за имота ви вариант.