Как да сме сигурни, че радиаторите за отопление са за смяна

Над 50% от домакинствата в страната използват радиатори, които са свързани с ТЕЦ, локално отопление на дърва, въглища, пелети, газ или други източници. Вариантите за оптимизиране на разходите днес ни стимулират да ви разкажем за това колко важна е ролята на радиаторите за да спестите средства и да останете удовлетворени от температурата, с която се отоплявате през зимните месеци. Само при мисълта, че се спестяват средства и се оптимизира интериорното състояние на жилището дава повод да бъдем отговорни към съответните пазарни предложения. Но да се върнем на въпроса от заглавието на днешната публикация. Как да разберем, че трябва да сменим радиаторите? Какви да бъдат новите? На кой да възложим отговорността по ремонта и смяната на телата? Ето ги основните въпроси, на които в следващите редове ще откриете конкретни и аргументирани отговори.

Защо радиаторите се сменят

На първо четене е важно да подчертаем това, че все повече домакинства използват поставените още при строителството на блока им радиатори. В повечето случаи това се е случило преди 30-40 години и моделите радиатори най-общо казано към настоящия момент изглеждат доста демоде. Но не това е основната причина да помислим за смяна. Необходимостта от подмяна възниква поради следните причини:

  • Амортизация. С годините вярна служба металните радиатори в даден момент се поддават на корозивни процеси, в тях се натрупва варовик и ефективността им намалява;
  • Протичане. То е в следствие на моралната остарялост и дългогодишното ползване на телата за отопление;
  • Неугледен вид. След ремонт и подмяна на мебелите някак като „ни в клин-ни в ръкав“ оставяте старите радиатори. Няма как да се впишат в новата визия на жилището ви;
  • Намаляване на ефективността при отопление. Въпреки, че плащате огромни суми за да захраните радиаторите  и те да започнат да топлоотдават някак все ви е студено и некомфортно като температура, която се постига.

Ако симптоматиката, която изложихме до тук е разпознаваема и за вашия дом то имате сериозен проблем. необходимостта от нови радиатори е налице така, че сме длъжни да дадем съвет – подмени твоя радиатор – vikhelp.com.

Vikhelp съветва

Самата опция за смяна на радиаторите никак не е за подценяване. Не само, че ще нормализирате разходите си, но ще имате и по-красив и стилен дом. Vikhelp предлага на своите клиенти няколко услуги в една:

радиатор
  • Компетентен оглед и анализ на състоянието на старата система от радиатори;
  • Предложение на иновативни модели, гарантиращи висок КПД и ефективност;
  • Оптимизиране на разходите;
  • Подмяна на телата по стандарт;
  • Поддръжка и профилактика по време на гаранцията и извън нея.

Какви енергийни разходи ще плащате месечно през отоплителния сезон до голяма степен зависи от типа на радиаторите и техния професионален монтаж. Много домакинства се заблуждават в това, че всеки радиатор би свършил чудесна работа. Имайте предвид, че океана от предложения, които откривате на пазара могат да ви подведат и именно поради това важните насоки, които ще получите от vikhelp по отношение на моделите радиатори, отличаващи се с най-висока ефективност никак не са за подценяване.

Предложенията за нови радиатори

Екипа на vikhelp работи с алуминиеви радиатори. Подмяната на старите чугунени и стоманени модели с такива предоставя една много добра ефективност и значително оптимизиране на разходите на домакинството. Невероятно е това, че все повече се търси еко равновесието и рентабилното разходване на източниците на енергия. А безспорно до голяма степен алуминиевите радиатори способстват за това да се отопляваме с ниски разходи и да получаваме максимални ползи за цялостно и икономично адаптиране на телата в помещенията.

Доверете се на vikhelp като опитен екип, който разполага с нужните умения и квалификация за подмяна на старите ви радиатори с нови. Не хвърляйте парите си на вятъра, а инвестирайте разумно и отговорно.