Основните въпроси, чиито отговори ще ви насочат към правилниня избор на шкафче за обувки

При организирането на интериора в коридор сред мебелите, които са решаващи за реда и удобството са шкафчетата за обувки. Дори да сведете до минимум обзавеждането в тази зона то определено няма как да пренебрегнете присъствието на детайл като шкафа, в който всеки чифт обувки попада за да не се разнесе мръсотията навътре в жилището. Мебелите от този вид винаги са се приемали като елементи, на които не винаги се обръща достатъчно внимание. Причините за това се крият главно в това, че на практика това са елементи, които използваме само на влизане и излизане от жилището. И въпреки това ролята им е такава, че за да бъдем оптимално удовлетворени от подредбата в коридора е важно да не се избират прекалено малки или големи и трудни за адаптиране варианти.

Как да изберете правилното шкафче

Много важен въпрос, на който обаче ще можете да отговорите само и единствено ако сте напълно наясно с броя на обичайно прибираните в него обувки. За да сте сигурни, че новото шкафче за обувки ще служи безкомпромисно и вярно си задайте следните въпроси:

Шкаф за обувки
  • Колко човека ще използват ежедневно шкафчето – един, двама, трима, четирима или повече;
  • Колко голям е коридора, в който ще поставите шкафчето;
  • Къде ще бъде позиционирано шкафчето;
  • Какъв е обичайния брой на обувките, които ще се прибират в шкафа за обувки;
  • Само за обувки, с които се излиза навън ли ще ползвате или държите да има отделение за пантофи.

Отговорите наистина могат да дадат насоки за избирането на дизайн както и обем на шкафчето за обувки. Немислимо е за четиричленно домакинство да се вземе прекалено малък шкаф и половината обувки да са прибрани, а останалите да стоят подредени като войници до входната врата. Изключителната ефективност от правилно направената инвестиция идва да покаже, че домакинството е подходило отговорно към аранжирането на такъв важен елемент като шкафчето за обувки.