Модерно мебелирана и оборудвана баня – няколко важни насоки

Модерната баня далеч надхвърля представите ни за ограничени дейности, които извършваме тук. Няма как ограничаваме интериорния ѝ облик само до това, че тук се къпем, мием зъбите си, ползваме тоалетна. банята или още известна като санитарна зона площ е място на интимност, удобство, спокойствие. Така, че логично при предстоящ ремонт да обмислим много внимателно онези моменти, които действително ще я превърнат в наше комфортно местенце за уединение и лична хигиена. Мебели за баня, различни принадлежности, предоставящи ни максимална функционалност и оптимално разходване на пространството са в основата на това да създадем една омагьосваща и фантастична обстановка. Ето защо не е без значение какъв бюджет ще отделим за спалнята и дали е подходим с нужната отговорност и грижа към индивидуално удовлетворение.

Планиране и запълване на пространството

В банята има задължителни и помощни елементи. Към задължителните спадат:

тоалетна чининя
  • Тоалетна чиния с казанче;
  • Вана или душ кабина;
  • Мивка с прилежащи мебели за повече удобство.

Независимо от това колко е малка една баня то това са основните детайли, от които тя се нуждае. Към второстепенните, но не по-малко специални продукти тук са всички онези помощни елементи, които допринасят за личния ни комфорт:

  • Огледало;
  • Аксесоари, закачалки, стелажи;
  • Плавно затварящ се капак за тоалетната;
  • Вентилатор и т.нат.

Наричат ги второстепенни защото реално можете и без тях, но пък наличието им предоставя безспорни удобство и прави интериора много по-завършен и прекрасен.

За да превърнете банята в правилно проектирано местенце е добре да се запознаете с реалните габарити на елементите, включително и мебелите, които желаете да използвате тук. Винаги се препоръчва да се търси повече хармония, която да излъчва спокойствие и баланс. Свободното пространство между тоалетната и душ паравана или кабината трябва да е достатъчно за спокойно преминаване и ползване на атрибутите, така че със сигурност трябва да проявите умения на организатор и декоратор за да извлечете максимума от пространството.