Кралско усещане в спалнята

Въпреки че съвременните тенденции диктуват свои правила в дизайна, любовта към отминалите дни не излиза никога от мода. Изчистените линии, наистина предлагат свобода и простор, но понякога човек иска да се почувства значим и да се наслади на уюта и аристократизма на „кралския дворец“. Ако не сте фен на минимализма и желаете нещо по – сложно, то барокови мебели, ще направят жилището ви стилно и елегантно.

В превод от италиански – barocco означава претенциозен, порочен, невъздържан. Рим, Венеция и Флоренция са градовете откъдето е започнал неговият възход. Интериорът в бароков стил е лукс и зашеметяващо великолепие. Основните цветове разбира се са златното, изумруденото, бордо и сапфир. Всичко това говори за един разкош. Златото, елементът който присъства навсякъде – по стените, мебелите, картините, приборите и огледалата.

Тапицирано легло

Ако искате да внесете този зашеметяващ стил в дома си най-добре да започнете от спалнята. Красиво и луксозно тапицирано легло, тоалетка с огледало, изработени качествено с необходимата декорация.

Най-подходящите барокови спални са:

  • Тапицирано легло Дъблин – с матрак и топ матрак мемори. Изцяло тапицирано с включен матрак и топ матрак, също така повдигащ амортисьорен механизъм. Обемът на подматрачното пространство е много голям. Чудесен пример за качество и стил;
  • Луксозна спалня ARIA 180/200. Дизайнерската спалня е изцяло тапицирана еко кожа. Отличава се с асиметрични форми и стабилна конструкция;
  • Тапицирана спалня Париж – 180/200. Мека, висока и извита табла с декоративни елементи. Тапицирано легло с дамаска по ваш избор.Също разполага с ракла с повдигащ механизъм. Модел, който чудесно би паснал на бароковата атмосфера.

Материите също заемат важно място. Кралският дух се създава най-вече от уникалното кадифе. Присъстват още брокатът и сатенът, изпъстрени с различни мотиви.

Бароковите мебели могат да бъдат наречени произведения на изкуството. Скъпо дърво, покрито с пищни тапицерии. Тежки завеси по прозорците, а интериорът е изпълнен с декоративни статуетки и вази. Създайте помещение, което да блести с неповторимост.