За избора и покупката на нов дрешник – на какви качества трябва да отговаря и откъде да го купим

Все повече са моделите гардероби, които са достойни за вниманието на взискателния купувач. Красиви, качествени, модерни и функционални, да, определено можем да им препишем всички тези качества и дори да добавим още някои към тях! В желанието си да открием идеалния за нас дрешник, сме склонни да преобърнем пазара с интериорни решения с „главата надолу“, докато най-накрая не открием мечтания от нас компонент, който да използваме дълги години наред.

Изборът на нов гардероб – кои са ключовите акценти

Гардеробът е изключително важна мебел, която заема почетно място в спалнята. Той има не само силно естетически принос за съвременната обстановка, но и е основно средство за постигане на добра организация на личните ни вещи, за които свободните шкафове у дома никога не достигат. Намирането на подходящия за нас модел следва няколко основни принципи, а именно:

  • качеството не търпи компромиси – ако изработката на даден вид обзавеждане е съмнителна, то няма основание да се надяваме той да притежава дълъг експлоатационен срок. Това важи изключително за гардероба, на който ще залагаме много във времето – струва си да инвестираме в него и да се сдобием с дрешник от класа;
  • функционалността е задължителна – удобството при употребата на мебелите вкъщи е основна цел за потребителите и то напълно постижима. Силно желателно е те да са практични и да ни улесняват при организацията на домакинството, която понякога се оказва същинско предизвикателство. При избора на гардероб обърнете специално внимание вътрешното разпределение и се уверете, че то отговаря на изискванията ви;
  • естетиката да е на нужното ниво – няма как да не споменем дизайна на дрешника като едно от най-важните неща при неговия избор. Трябва да знаете, че днес разнообразието от цветови комбинации и стилове е колосално, така че едва ли няма да успеете да намерите мечтания от вас модел гардероб;
  • цената трябва да ни устройва – стойността на бъдещия дрешник е дотам важна, че някои купувачи дори започват първо от нея. Тук има една подробност, която не бива да пренебрегвате, а тя е, че твърде евтините решения не винаги са най-добрият възможен избор. Опитайте се да намерите „златната среда“ и да се сдобиете с гардероб, който има приемливо качество, атрактивна визия и не струва прекалено малко или много, че да създаде у вас материален дискомфорт.

Все повече се говори и за модните тенденции като водещ критерий за избора на гардероб и изобщо на която и да е друга мебел в нашето жилище. Някои купувачи се придържат стриктно към тях, а други просто ги взимат под внимание, следвайки най-вече собствените си предпочитания.

В какви конфигурации и дизайн ще открием съвременния дрешник

Има толкова много решения от този вид, че си е цяло приключение да успеем да открием идеалния за нас модел гардероб, който да отговори на 100% на всичките ни очаквания. Сред видовете дрешници, които ще срещнем на пазара са тези с класически дизайн и изчистена визия, вградените шкафове за дрехи и тези с плъзгащи врати, двуцветните и с гланцово покритие, с надстройка и др.

Кои са най-търсените и купувани модели

Няма спор, че по-големите гардероби заемат първите места в списъка с желания. Те побират максимален брой вещи и се считат за огромно удобство, което всеки един от нас заслужава. Четирикрилните и трикрилните модели са представителна извадка на този вид дрешници, които се търсят и купуват все по-често.

Какво обаче за техните по-малки аналози? Шкафовете за дрехи с две врати също имат задължително присъствие в продуктовия каталог на съвременния мебелен магазин. Те са компактни и са подходящи най-вече за малки спални, чиято площ не позволява побирането на голям брой мебели и то обемисти.

Откъде да го купим изгодно и с добро качество

Потребността от нов дрешник е добра причина да проучим пазара, за да открием мебелен магазин с добра репутация. Лени Стил е точно такова място, където разнообразието от интериорни решения достига своята върхова точка. Евтини, качествени и модерни – всички решения там са точно такива, затова се възползвайте от тях и преобразете жилището си до неузнаваемост!