Дивани за дневна – съществени акценти при покупка на нови

Дневната е от местата, в които прекарваме най-много време. цялото семейство се събира на дивана да гледа телевизия или пък да ползва трапезния кът. Многофункционална е тази част на дома ни, тъй като тук правим какво ли не, а някои от членовете на семейството дори могат да подремнат на мекия и удобен диван. И като споменахме диван вероятно ви подсетихме, че е време да помислите за смяната на старата мека мебел с нова. Разнообразието от дивани за дневна обаче е огромно и това до голяма степен създава известни трудности. Настанете се удобно, защото ще ви предложим ценни съвети за това как да се справите с тази голяма и отговорна задача.

Диванът в дневната – правила и насоки за избор

Богата е гамата от решения за обзавеждане на дневна и именно тук следва да стартираме с индивидуалните ни претенции по отношение на това кои са моделите, които биха били оптимално удачни за нашите нужди. Поради това, че и самите дневни са различни като пропорции и размери следва да стартираме с основното правила за покупка на диван, а именно определянето на неговия размер. Имайте предвид, че меката мебел не бива да надвишава ¼ от общата площ на пространството в противен случай това ще затрудни използването на останалите кътове в дневната.

Холов ъгъл

Друго важно правила е да изберете подходящата тапицерия. Ако имате малки деца, които обичат да хапват на дивана или пък вие често сядате с чаша кафе или вино на меката мебел то риска от замърсявания в случая е доста висок. Тук тапицерията трябва да бъде:

  • Влагонепропусклива;
  • Здрава;
  • Лесна за почистване;
  • Износоустойчива;
  • Неабсорбираща замърсявания.

Вариантите на пазара наистина са многообразни. И освен като габарити на меката мебел за дневна има стотици предложения за продукти, които са наистина качествени и допринасящи за вашия индивидуален комфорт. Изберете онлайн магазин Венус и се уверете в многообразието, което ще покрие и вашите високи изисквания.