Барбекю в градината – време е за вкусна скара

Все повече българи се ориентират към търсене на имоти, които са отдалечени от града и са самостоятелни. Къщите около големите градове станаха наистина атрактивни за хората, които търсят спокойствието и усамотението, а освен това могат и да си го позволят. Къща с двор дава много голям потенциал за комфорт, удобство и пълноценен живот на едно семейство. Когато има площ на открито, която да се използва, а не се разчита само на тераса от два квадратни метра то и самото усещане за свобода е различно. Ако сте от щастливците, които вече са се сдобили с мечтания имот то ето, че е време да помислите и за аранжиране на дворното място. В зависимост от квадратурата му имате различни опции – басейн, зона за детски игри, кът за почивка и отдих, цветни лехи, барбекю зона. Въпрос на въображение и креативност е как ще подходите за да направите от двора си приятно местенце, което да ви носи удовлетворение и наслада през топлите слънчеви дни.

Оптимално използване на двора и градината

Интересите на всяко едно домакинство са различни, а от тук идва и вземането на решение за това какъв тип зони да бъдат оформени. Но тъй като храната е сред главните ежедневни ангажименти, без които не можем то ето, че има защо да отправим поглед към предложенията за барбекюта за градината.

Оказва се много лесно и бързо с подходящото барбекю да бъде обособена зона за приготвяне на вкусна скара. Днес, когато все повече се стремим да се храним разнообразно и разумно в приятна компания възможностите, които ни предлага свободното място в двора е прекрасен шанс да си оформим кът за гурме изживявания. А скарата е сред предпочитаните видове храни на Балканите, което обяснява и високия интерес към барбекютата за градина, които се предлагат на пазара. Богато разнообразие, интересни и атрактивни модели можете да откриете в каталога на онлайн магазин balkanenergy.bg.

барбекю

Преди да инвестирате в подходящото барбекю ви съветваме да:

  • Почистите и оформите зоната, където ще бъде позиционирано съоръжението;
  • Да обезопасите от лесно запалими материали;
  • При необходимо да поставите защитни прегради, които също да бъдат от негорим материал. Има почитатели на барбекюто, които си правят такива зидани, което е много добра алтернатива с възможност за целогодишно ползване.

И за да бъде ефекта повече от вкусен и неустоим е нужно вашето градинско барбекю да бъде подбрано с особено внимание към детайлите, които са свързани с:

  • Вид на барбекюто

Акцента тук е свързан с това как ще бъде захранвано барбекюто. Има видове, които използват електричество, газ или дървени въглища. Когато обособявате барбекю зона в градината до къщата си то имате възможност за използване на всеки един от предлаганите видове. Но безспорно интереса към тези с дървени въглища се оказва най-оправдан, тъй като приятния опушен вкус, който се получава при скарата е невероятен и неустоим;

  • Компактност

Има малки и големи барбекюта за градина, но когато искате да инвестирате правилно изберете такова, което е на височината на тялото ви и няма да се налага за клякате за да обръщате храната до пълното ѝ приготвяне. Модерните градински барбекюта разполагат с високи стойки и две от крачетата са снабдени с колела. Това дава възможност за лесното им преместване на подходящо място в градината;

  • С внимание към материалите

Ако искате барбекю, което да използвате години наред изберете такова от неръждаем материал. В balkanenergy.bg се предлагат интересни варианти, които могат да ви служат десетилетия и това да не се отрази на вкуса на храната, която печете на скарата. Освен това материала, от който е изработено барбекюто има отношение и към неговата лесна поддържка.

Balkanenergy представя интересни и здрави барбекюта за градина, които ще се погрижат за вкусно приготвяне на храна за почитателите на ароматната скара.