“Rogue One“ завладя Холивуд (ВИДЕО)

1481938176-5e-b0g2mn
Герои и злодеи от култовата сага „Междузвездни войни“ премериха сили в състезание с костюми пред Китайския театър в Холивуд, докато чакаха киното да отвори врати за първата прожекция на „Rogue One“, предаде Ройтерс.

„Rogue one: История от Междузвездни войни“ е първият самостоятелен филм, откакто Дисни закупи правата за „Междузвездни войни“ от компанията „Лукасфилм“ за 4 милиарда долара през 2012 г. Той въвежда нов набор от герои начело с Джин Ерсо, в чиято роля влиза актрисата Фелисити Джоунс.

Филмът разказва за времето преди екранизацията на Джордж Лукас от 1977 г. „Междузвездни войни: Епизод IV – Нова надежда“, когато група бунтовници крадат плановете за разрушаване на оръжието „Звездата на смъртта“.

Преди прожекцията фенове, облечени като джедаи, Дарт Вейдър и Джин Ерсо, си устроиха състезание с костюми. Дори копие на Джордж Лукас взе участие, но наградата отиде при Даун Брайт, която се предреши в образа на Кралица Амидала. „Отне ми 55 часа да проуча и 55 часа да си ушия костюма“, каза тя, облечена в дълга рокля в черно и златисто, мантия, шлем, покрит с пера и бял грим по лицето.

„Междузвездни войни“ е повече от хоби. Той е хората, с които излизаш, филмите, които гледаш, дрехите, които си купуваш. Той е много повече от филмов франчайз“, каза една от фенките.

Спин-офът раздели мненията на критиците, но се очаква той да донесе приходи от повече от 300 млн. долара в световния бокс-офис през уикенда, когато излиза по екраните в цял свят.

Comments are closed.