Euronews: Проливните дъждове нанасят сериозни щети на туризма в България

 

 

Докато голяма част от Европа е изправена пред вълна от горещини, България има съвсем различен проблем – от началото на юли популярната ваканционна страна е обхваната от проливните дъждове, отбелязват в германската редакция на специализираният интернет портал Euronews, предава Агенция „Фокус“.

Валежите и наводненията нанесоха щети не само на селското стопанство, но и на туристическата индустрия, особено по бреговете на Черно море, където наводненията се превърнаха в истински кошмар за почиващите. Туристите там са свикнали със слънчеви и горещи дни, но сега те са рядкост и търговците на плажни аксесоари са на ръба на отчаянието, коментира медията.

Собственик на такъв магазин признава, че през настоящото лято бизнесът не върви – продажбите му са паднали с повече от 50%. Той обаче е само един от множеството засегнати от последиците от лошото време.

Проливните дъждове причиниха бедствия в Северна България миналата седмица. В района около град Тетевен бе обявено извънредно положение, допълват от редакцията.

 

Comments are closed.