Шефът на ФИФА отряза Лондон за бойкот на Световното по футбол в Русия

Джани Инфантино

 

 

Хората в Русия не обръщат внимание на политическата ситуация и чакат пристигането на чуждестранни фенове на Световната купа 2018 по футбол. Това становище изрази пред журналисти ръководителят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино след срещата на организационния съвет, предаде ТАСС.

В сряда британският премиер Тереза ​​Мей направи специално изявление в Камарата на общините по повод отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и заяви, че членове на британското правителство и кралското семейство няма да присъстват на мачовете от Световното първенство в Русия. По този повод Футболната асоциация на Англия заяви, че в момента не подкрепя идеята за бойкот на турнира.

„Ние не се притесняваме за това, че някои политически проблеми могат да повлияят на провеждането на турнира“, каза Инфантино. „Ние организираме спортно събитие. Освен най-важното спортно събитие, то е и социално. Хората в Русия с нетърпение очакват пристигането на феновете от целия свят. Ще оставим политическите проблеми на политиците“, добави той.

Според ръководителя на ФИФА проблемите в отношенията между Русия и Великобритания няма да засегнат провеждането на Световната купа.

Мачовете от Световното първенство ще се проведат от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града на Русия.

 

Източник: Блиц

 

Comments are closed.