Цигани от “Факултета“ нападнаха влака Благоевград – София, има ранен (видео)

 

Страшен инцидент е станал  във влака, който се движи по направление Благоевград – София. Човек е бил уцелен, докато тренът е минавал през квартал „Факултета“. Това става ясно от пост в социалните мрежи.

В публикуваният клип един мъж обяснява как човек е бил уцелен. „Ето това е циганската престъпност. Виждате какво става. Ние сме мирни, те ни нападат. Много моля властта да се заеме с този проблем. Той не е от вчера не е от днес. Иначе държавата пада“, казва мъжът.

На кадрите се вижда как пострадалият е легнал на земята, а лицето му е окървавено.

Веднага под поста заваляха гневни коментари.

Разбит прозорец, наранявания близо до очите за един и уплах за десетки други пътуващи – това е равносметката след поредното нападение над влак, преминаващ покрай столичния квартал „Факултета”.

При инцидента вчера вечерта един мъж като по чудо се размина без тежки травми, но лицето му беше нарязано от стъклата, съобщава bTV.

Във „Факултета” признават, че деца и младежи атакуват минаващите влакове – с камъни и винаги по тъмно. Обясняват, че възрастните са наясно колко опасно „забавление” е това, но младите „не разбират”.

Разкрити вандали за съжаление няма ,въпреки че с полиция и жандармерия работим в тясно съдействие”, признава Ивайло Харалампиев от отдел „Вътрешна сигурност и управление при кризи” в БДЖ.

В резултат на опасната игра през последните два месеца само във „Факултета” са пострадали 6 влака. Има още 13 случая в страната от началото на годината.

През 2017 г. 76 влака са били нападнати и в резултат е бил ранен един пътник. Щетите за и без това закъсалият железопътен превозвач са за стотици хиляди левове.

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.