Цветанов отново се нахвърли на Румен Радев: Говори повече за визитата си в Русия, отколкото за успехите на кабинета!

 

 

Днес имаме една година от кабинета „Борисов 3“. Всеки може да си направи своята равносметка. В немалко от случаите се търсеше умисъл, за да се дискредитира страната ни и правителството. Аз декларирам от името на ПГ на ГЕРБ, че ще продължим да подкрепяме кабинета „Борисов 3“.

Това каза от трибуната на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете декларация по повод първата година управление на кабинета, цитиран от Новини.бг.

„За тази една година увеличихме пенсиите на два пъти. Знаем, че не всички пенсии са преизчислени, но това са възможностите към момента. Безработицата е 6,2%.

Имаме недостиг на работна ръка и трябва да повишаваме професионалните умения на всички младежи.

Българските учители получиха увеличение на заплатите си с 18% и ще изпълним обещанието си до края на мандата заплатите да бъдат увеличени два пъти.

Изпълняваме и ангажимента си за връщане на децата в училище.

В България има икономически растеж, което спомага за увеличаване на БВП и спомага за изпълнението на редица политики“, разкри Цветанов.

„България за първи път е председател на Съвета на ЕС. Оценкта за нашето европредседателство се получава от българските граждани и европейските ни партньори. Всички те дават много високи оценки за продуктивността и взетите решения по време на българското председателство. Работим за интеграцията на Западните Балкани. Подобрихме отношенията с Македония. Връх на всичко това ще бъде срещата на 16 и 17 май в София“, категоричен беше той.

„Трябва да говорим за реално свършените неща, а не само да залагаме на фалшивите новини, популизма и дезинформацията. С комисията за изтребителите доказахме, че България е парламентарна държава. Искам да отчета много ясно, че имаме много ясно коалиционно споразумение и програма, които изпълняваме. Искам много ясно да подчертая, че Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. Изразител на тази политика е президентът. Той на няколко пъти опита да пренасочи тази политика. В речта си за Нова година нито веднъж не спомена, че на България и предстои европредседателство. Вчера видяхте, че на пресконференцията му с австрийския президент се говори много повече за посещението му в Русия, отколкото за успехите на правителството на Бойко Борисов. България следва своята евроатлантическа посока и ние няма да позволим това да бъде променено“, завърши Цветанов.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.