Цветанов: ГЕРБ има 15 съветници в Хасково, а БСП трима – направете сметка защо е тази истерия

 

 

ГЕРБ има 15 общински съветници в Хасково, а БСП трима – направете сметка кой къде се намира в политически план в града и защо е тази истерия. Това каза пред журналисти във Варна заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

На въпрос дали има шуробаджанащина в Хасково, Цветанов заяви, че всичко това е опорна точка на опонентите му. По думите му, когато са имали възможност от БСП да правят политика там, те винаги са се проваляли. На въпрос защо тогава от ГЕРБ са се разграничили от кмета на Хасково Добри Беливанов, Цветанов заяви, че той не е покрил очакванията, които са били декларирани по време на предизборната кампания през 2015 г.

„В случая не можем да кажем, че няма проблем. Кметът дори си удължава отпуската, за да не се яви на сесията, на която трябваше да се гледат важни неща в развитието на града“, коментира заместник-председателят на ГЕРБ. Цветанов обърна внимание, че за последните две години в Хасково на база добрия екип и политическата сила на ГЕРБ, заедно с общинските съветници и депутатът Делян Добрев, в общината са влезли 140 млн. лв. по европейски проекти и национално финансиране.

„Можем само да ги поздравим за това, което са свършили. Това дава друг поглед върху развитието на града“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Когато една партия започне да се подготвя за местните избори, има места, където трябва да се направят съответните радикални промени. Силата на партията е, когато излиза с лицето, когато застава зад всяка една политика и зад всяка една личност, която е издигала до настоящия момент. За Хасково се изговори прекалено много. Ясни сме с позицията си и за мен е изключително важно структурата да продължи да работи по начина, по който работеше и се подготвяше за местните избори през 2015 г.“, допълни той.

Мога да ви кажа, че ще има още няколко общински структури, където също ще направим определени промени, каза още Цветанов. Цветанов обясни, че промените в структурата няма да са във Варна.

„Други райони и в Добричка, и в Плевенска област бяха най-слабите резултати, така че съвсем закономерно е една партия, която се стреми да бъде лидер и има огромен потенциал от хора за себе си, да прави съответните кадрови промени“, каза той. Цветанов поясни, че така ГЕРБ може да работи водена единствено от обществения интерес. Попитан защо са тези пробойни в структурите на ГЕРБ и дали от партията мислят за нов механизъм за избор на представителите на властта, Цветанов подчерта, че механизмът на партията е изключително добър и е натрупала сериозен опит.

„Ако сте проследили достатъчно добре политическия живот, във всеки следващи избор има обновление“, коментира заместник-председателят на ГЕРБ. По думите му партията е изцяло на доброволен принцип.

„В партия ГЕРБ имаме реален политически живот, и аз съм постоянно в движение, постоянно съм сред хората. Дори вчера във Вълчи дол успяхме да направим продуктивни срещи“, каза Цветанов и прогнозира, че ГЕРБ ще спечели изборите там, тъй като хората се нуждаят от продължаване на започната промяна.

Цветанов коментира и случая в Ботевград със структурата на ГЕРБ.

„Тримата общински съветници, за които толкова много претендират, че са ГЕРБ и са били за ГЕРБ, през последните две години по никакъв начин не са свършили една работа, която да бъде в обществен интерес. Дори по време на президентските и на парламентарните избори те не работеха за ГЕРБ, те работеха срещу ГЕРБ и обслужваха интересите на БСП“, коментира Цветанов.

Той поясни, че при посещение на лидера на БСП Корнелия Нинова в Ботевград, тя е съобщила, че общински съветник на ГЕРБ е дошъл на нейната среща.

„Смятате ли, че това е коректно?“, каза Цветанов и поясни, че от партията са изчакали все пак да минат изборите за президент и парламент, преди да предприемат нещо.

 

Comments are closed.