Хотелиери подкрепиха Валери Симеонов за показните му акции в Слънчев бряг

Хотелиери изразиха пълна подкрепа на действията на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг, довели до затваряне на дискотеки, конфискуване на оборот и на оборудване. В официално изявление на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Клубът на хотелиера“, изпратено до медиите, се казва: „Ние изразяваме категоричната си подкрепа и приветстваме Валери Симеонов за смелостта му да пристъпи към действие за разрешаване на проблема с шума в к.к. Слънчев бряг.

 Той е първият български политик от всички досегашни ресорни вицепремиери, който предприема действия по разрешаване на тежките проблеми, останали от наследството на прехода в най-големия курорт в България.

 От години ние се стремим да разрешим на тези проблеми в курорта и сигнализираме различните институции за фрапантни нарушения на законите на Република България. Намесата на вицепремиера Симеонов е повече от необходима, тъй като правилата и законите не се спазват и години наред сме свидетели на регулаторната немощ на държавата и скандалната демонстрация на действия в противоречие със законовите разпоредби от страна на длъжностни лица и административни органи.

 Възмутително е наглото и агресивно поведение на „потърпевшите“ – шепа хора, представители на бизнеса и клиенти, които отказват да приемат, че в курортния комплекс всъщност почиват туристи, които не посещават нощни заведения. През последните години усилено се тиражира от медиите, че „Слънчака“ е място за евтин алкохолен туризъм, а ние, хотелиерите, упражняващи тази дейност на територията на комплекса, категорично заявяваме, че това не отговаря на обективната реалност.

 Делът на младежите посещаващи курорта в периода 20 юли – 10 август е едва 8 – 12 % от общия дял туристи. В изследване на нагласите на туристите посещаващи Слънчев бряг, поръчано от Booking.com, над 67% от интервюираните туристи от пазари като Великобритания, Русия и Германия заявяват, че възприемат курорта като място за семейна ваканция, и че биха го посетили отново с децата си.

 Комплексът от заведения Какао Бийч не е Слънчев Бряг, а неговите гости не са гости на нашите хотели!

 Ето защо, всички ние имаме следните изисквания:

  • да се спазват правилата заложени в нормативните документи за силата на звука и височината на децибелите, които са допустими за питейните заведения и да важат за всички.

  • да се спазват разпоредбите, регламентиращи озвучаването на откритите питейни заведения след 24.00 часа и да важат за всички“.

    Писмото е подписано от 27 членове на СНЦ „Клубът на хотелиера“.

Comments are closed.