Търгът за тол таксите отново е спрян, фирма е подала жалба в КЗК

 

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ е спряла търга за изграждане на тол система поръчката за пореден път. Причината – подадена жалба до Комисията за защита на конкуренцията. Това стана ясно от изявление на строителния министър Лиляна Павлова.

„Постъпи нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията, току що комисията уведоми АПИ и МРРБ. Жалбата ще доведе до това отново временно да спрем тази обществена поръчка до следващото произнасяне на КЗК по отношение на основателността и законосъобразността на поредната жалба“, каза още тя и уточни, че новоизбраният президент Румен Радев е уведомен и за спирането на поръчката.

Вчера Румен Радев поиска търгът да бъде спрян, а днес премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди на Лиляна Павлова да му обясни детайлите по процедурата.

Плановете на правителството в оставка бяха тол системата да заработи до началото на 2018 г., но поръчката на стойност 200 млн. лв. се проточва вече седем месеца заради непрестанно обжалване от различни фирми. Жалбите са от началото на седмицата и са срещу решението на Агенцията да пусне търга с много кратък срок от една седмица за подаване на оферти. Сега предстои решение на КЗК да реши дали ще отхвърли или приеме жалбите на фирмите.

 

Comments are closed.