Туристи нощували на магистрала, свършило горивото в автобуса

Снимка Кадър Нова телевизия

 

 

Екскурзианти посрещнаха нощта на магистралата, защото свършило горивото на автобуса, с който пътували.

Куриозната случка съобщи Нова телевизия. Зрители на Нова сигнализирали, че на връщане от еднодневна екскурзия в Гърция, автобусът, с който пътували внезапно спрял, защото му свършило горивото. Пътниците прекарали близо 4 часа по тъмно на магистрала „Струма“. Твърдят, че шофьорът източил гориво за себе си и затова не успели да стигнат до София.

38-те туристи тръгват от автогара „Сердика” за Гърция. По време на престоя им в Гърция всичко е било нормално.

„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказва за предаването на Нова „Здравей, България” една от пътничките в автобуса.

„Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем. Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути”, допълва друга пътничка.

Когато пътниците решават да потърсят помощ на телефон 112, им казват да сложат светлоотразителния триъгълник. Но се оказва, че няма такъв. Пътниците се притеснили и от тъмнината вътре в автобуса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулатора.

„Ние, като туроператорска фирма носим отговорност за нашите туристи. Същият автобус е бил планиран на следващия ден да пътува до Пампорово. И като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи с пръст кой е виновен”, включи се в предаването „Здравей, България” Добромир Илиев, управител на туристическата фирма „Глобал тур”.

От транспортната фирма „Еделвайс 0707”, осигурила автобуса за екскурзията, отказаха да застанат пред камера. Но предположиха, че чужд човек на някоя от спирките е източил нафтата.

По информация на Нова обаче въпросната фирма „Еделвайс 0707” през 2016 г. е хваната за трафик на бежанци, а през 2017 г. Григор Григоров, който е неин управител е осъден за трафик на бежанци

Comments are closed.