Тръмп се похвали: Без мен САЩ щяха да са във война със Северна Корея

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в „Туитър“, че страната му вече е щяла да бъде „във война със Северна Корея“, ако не е предприел стъпки за подобряване на отношенията между двете страни.

Той подчерта, че в резултат на усилията му Пхенян не е провеждал каквито и да е ядрени и ракетни изпитания от края на 2017 г. насам.

„Много добри разговори със Северна Корея – нещата вървят добре! Междувременно, нито едно изстрелване на ракета или ядрено изпитание в продължение на 8 месеца. Цяла Азия е развълнувана. Само Опозиционната партия, която включва „фалшивите новини“, се оплаква. Ако не бях аз, сега щяхме да сме във война със Северна Корея!“, настоя Тръмп.

През юни Тръмп се срещна със севернокорейския вожд Ким Чен-ун в Сингапур, където последният обеща да работи за „пълно ядрено разоръжаване“ на Корейския полуостров. Междувременно американският президент обеща в замяна да отмени съвместните военни учения с Южна Корея. Според информации в медиите двамата държавни ръководители ще се срещнат отново през септември в Ню Йорк, за да продължат преговорите за ядрено разоръжаване.

 

 

Източник:БГНЕС

 

Comments are closed.