Тръмп проговори за аферата си с порноактрисата Сторми

Сн. Инстаграм

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че адвокатът му Майкъл Коен не е използвал средства на предизборната кампания, за да плати на порноактрисата Сторми Даниълс като част от договор, който по думите му е целял възпирането на порнозвездата да прави „фалшиви и изнудващи обвинения“ за връзка между двамата през 2006 г.

„Пари от предизборната кампания, или от дарения за кампанията, не бяха използвани в тази сделка“, написа Тръмп в една от серия публикации в профила си в „Туитър“.

Коментарите на Тръмп са във връзка с изявленията на бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който стана част от адвокатския екип на Тръмп през миналия месец, че Тръмп е възстановил сумата от 130 хил. долара на Майкъл Коен, която е била дадена на Даниълс, за да купи нейното мълчание за връзката й с президента. Тръмп заяви пред журналисти миналия месец, че не знаел за плащането или за източника на парите.

Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, заведе две съдебни дела срещу Тръмп, като едното е за излизане от споразумението за неразкриване на информация, което е подписала през октомври 2016 г. в замяна на 130 хил. долара, а другото – за клевета.

Запитан за днешните публикации на Тръмп в „Туитър“, нейният адвокат Майкъл Авенати заяви, че президентът е дал повод за евентуално друго съдебно дело за клевета.

 

Източник: Новини.бг

 

Comments are closed.