Тръмп пи чай с кралица Елизабет II в замъка Уиндзор (снимки)

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с британската кралица Елизабет II в Уиндзорския замък, но 92-годишният монарх беше принуден в един момент да ходи с американския лидер, след като той внезапно спря по време на церемониалното инспектиране на почетния караул, информира „Ройтерс“.

Това е първата визита на Тръмп на Острова като президент на САЩ. Тя не е напълно държавна визита, както първоначално се планираше, но той беше приветстван от военен оркестър при пристигането си в Уиндзор. След това американският лидер и първата дама Мелания влязоха в замъка да пият чай с кралицата.

По-рано държавният глава похвали кралицата, наричайки я „страхотна жена“.

Елизабет посрещна двамата с усмивка, въпреки че преди това хвърляше поглед към часовника си, докато чакаше пристигането им.

Докато инспектираха караула пред замъка, Елизабет изглежда насочваше Тръмп, но президентът внезапно спря и кралицата беше принудена да върви с него.

Според графика на Белия дом чаят с кралицата е 25 минути. Това е последната част от официалната визита на американския президент.

Той пристигна в замъка, след като тази сутрин посети военна академия и проведе разговори с премиера Тереза Мей в резиденцията й „Чекърс“.

В същото време хиляди хора протестират по улиците на Лондон срещу визитата на милиардера.

По-късно днес Тръмп ще отлети за Шотландия на частна визита, където ще прекара два дни в свой голфклуб преди да отлети за Хелзинки за срещата с руския лидер Владимир Путин в понеделник.

 

Comments are closed.