Трима маскирани нахлуха в дома на две учителки, пребиха ги с пръти за 30 лв

Трима мъже на възраст 17, 21 и 25 години бяха задържани за жесток побой и грабеж на 30 лева от 80-годишна жена и дъщеря й, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от dir.bg.

 Малко след 23 часа на 3 януари в шуменската полиция бил получен сигнал за грабеж от частен дом в града.

 Пристигналите на адреса полицейски екипи изяснили, че минути преди това трима мъже проникнали в жилището на 80-годишна жена през вратата на терасата. В този момент в апартамента били възрастната жена, дъщеря й и двете й внучки.

 След като изгасили осветлението, тримата мъже нападнали и били с дървени пръти 80-годишната стопанка и дъщеря й, ритали ги, взели мобилен телефон и накити на стойност около 30 лева и избягали.

 Двете жени били откарани в болница и след оказана им помощ са освободени за домашно лечение.

 Няколко часа по-късно криминалистите задържали 21-годишен младеж от Шумен, който е криминално проявен и осъждан 9 пъти за кражби. Малко след това в полицейския капан попаднал и 17- годишен шуменец, криминално проявен за кражби.

 Тази сутрин е арестуван и третият бияч – 25-годишен мъж от село Вехтово, който е криминално проявен за кражби, опит за въоръжен грабеж и притежание на наркотици. Осъждан е ефективно четири пъти. Намерен и иззет е откраднатият от жените мобилен телефон.

 С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен, единият от задържаните – 21-годишният С.М е привлечен като обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Comments are closed.