Трагедия! Тежка катастрофа с автобус на АМ “Тракия“ при Вакарел, 6 загинали и 20 ранени

 

 

Тежка катастрофа с автобус на „Юнион Ивкони“ е станала на АМ „Тракия“ при Вакарел, съобщи bTV. Автобусът се е преобърнал в платното в посока София.

Според източници на телевизията има жертви. БНР съобщи, че има поне шестима загинали и около 20 ранени.

На мястото на инцидента са изпратени 14 линейки, съобщиха от Центъра за Спешна медицинска помощ – София.

Част от хората все още са в преобърнатия автобус и не може да бъде направена оценка на броя и сериозността на състоянието на ранените, казват от Спешната помощ.

Според постъпилите сигнали пострадалите обаче са над 20 пострадали.

Линейки са тръгнали от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Пострадалите ще бъдат закарани в Окръжна болница и „Пирогов“.

Един от управителите на фирмата „Юнион Ивкони“ Иван Добрев каза, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година, предава БНР.

„Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща.“

Сигналът за инцидента е подаден малко след 11:25 ч.

Движението в участъка в посока София временно е спряно. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи, съобщиха от МВР. Те призовават водачите да избират други маршрути за влизане в София освен „Цариградско шосе“, за да може да бъдат транспортирани пострадалите до столицата.

 

Comments are closed.