Тоалетът на Десислава Радева в Израел – решен в държавните цветове на страната (Снимки)

Сн. президентство

 

 

Президентът Румен Радев е на тридневно официално посещение в Израел по покана на своя колега Реувен Ривлин. Визитата на българския държавен глава е в контекста на 75-ата годишнина от спасението на българските евреи и 70-ата годишнина от създаването на Държавата Израел.

Българският държавен глава и съпругата му Десислава бяха посрещнати от израелския президент Ривлин и първата дама на страната на официална церемония в двореца в Йерусалим.

Десислава Радева привлече вниманието с изискан костюм, решен в светлосинята гама. По време на тържественото посрещане президентшата носеше впито сако с тричетвъртен ръкав и пола, тип „молив“, няколко пръста под коляното. Дрехата бе покрита с фина дантела, което подчертаваше изящността й. Основен акцент пък бяха двата реда дантелени цветя, покрити със сини камъни, разположени по деколтето на сакото.

Тоалетът на Десислава Радева отново е дело на Невена Николова. Родната дизайнерка е предпочитана от съпругата на президента, която за пореден път се доверява на шивашките й умения. Припомняме, че последните няколко тоалета, с които г-жа Радева се появяваше на официални мероприятия, също са по дизайн на Николова. Родната моделиерка, която притежава бутик на Острова, следва линията на консервативния шик в тоалетите, шити за първата ни дама, създавайки истински шедьоври.

Впечатление прави и факта, че за първи път българската президентша не носи високи токчета. Въпреки ръста си, г-жа Радева често бе забелязвана с елегантен чифт с размер на задната част около 5-6 см. За визитата си в Израел, обаче тя е предпочела обувки тип „балеринки“ в неотрален телесен цвят.

С цялостаната си визия първата дама напълно спази протоколните изисквания и естетически норми. Тоалетът й е своеобразен жест към израелските домакини, тъй като цветът е сходен с този на знамето на страната. Държавните цветове на флага имат библейски смисъл, символизират талит, традиционна наметка за молитва. 

Това не е първият жест от страна на Десислава Радева към страна, която посещава. По време на друга своя официална визита в началото на годината първата дама отново уважи домакините чрез детайли в облеклото си. В златната зала „Музикферайн“ г-жа Радева се появи в елегантна рокля, решена в цвят пудра. Множеството камъни Сваровски по линията на деколтето, талията и ръкавите на роклята бяха своеобразен жест към домакините от Австрия, където кристалите се произвеждат от далечната 1976 г.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.